1. O, daca am iubi familia noastra, casa noastra, pe cei imediat apropiati ai nostri mai cald si mai duios ca pe oricare altii! Ce rai ar deveni caminul nostru! Ce bucurosi, parintii nostri. Ce binecuvantati ne-ar creste copiii! i ce fericita ne-ar fi inima! 2. O, daca ne-am iubi fratietatea noastra mai mult ca []1. O, daca am iubi familia noastra, casa noastra, pe cei imediat apropiati ai nostri mai cald si mai duios ca pe oricare altii!Ce rai ar deveni caminul nostru! Ce bucurosi, parintii nostri. Ce binecuvantati ne-ar creste copiii! i ce fericita ne-ar fi inima!2. O, daca ne-am iubi fratietatea noastra mai mult ca pe oricare alta,cat am vedea-o de frumoasa, de inzestrata, de fara cusur! i cum n-am parasi-o niciodata. Ci ne-am stradui neincetat s-o impodobim cu si mai multe pietre scumpe, sa fie ea si mai frumoasa.

Nu-i inima mai asemanatoare cu a lui Dumnezeu ca inima ce iubeste.3. Toata taina pacii, armoniei si fericirii sta in dragoste. Unde este dragoste, acolo totul este frumos.

Numai unde este ea. i numai cat tine ea.4. Daca felul de a vedea este curat si sanatos, tot mersul vietii este neprihanit si plin de frumusetea dragostei ascultatoare.

O, ochi ai Lucrarii lui Dumnezeu, cat de frumosi...