Tacem cand suntem impreuna i singuri cand suntem ni-e dor (Traian Dorz) Limbajul tacerii este rezervat pentru veacul ce va sa vina, pana atunci avem la indemana si cuvintele. Adeseori se vorbeste despre riscurile legate de cuvant, dar foarte rar se aminteste de riscurile legate de tacere. Calea catre inima celuilalt se afla incifrata in []Tacem cand suntem impreuna i singuri cand suntem ni-e dor (Traian Dorz) Limbajul tacerii este rezervat pentru veacul ce va sa vina, pana atunci avem la indemana si cuvintele.

Adeseori se vorbeste despre riscurile legate de cuvant, dar foarte rar se aminteste de riscurile legate de tacere. Calea catre inima celuilalt se afla incifrata in inima mea. Chiar daca nu toti sociabilizeaza cu aceesi dexteritate si usurinta, fiecare are datoria sa-si cultive continuu puterea de a acorda verbalizarea cu adevarul firii sale.

In cuvinte e viata celui ce le rosteste, viata comunicata celui catre care le rosteste. Cuvintele nu sunt separate de viata lui. Cuvintele pornite din gura cuiva si primite de cel caruia i se adreseaza sunt o adevarata sarutare data de cel dintai fata de cel din urma (Parintele. D. Staniloae, nota 28 la Cantarea Cantarilor). Daca am fi lipsiti, de pilda, de scrisorile Sfantului Ioan Gura de Aur catre Olimpiada, in care prietenia, nobletea, finetea si nadejdea sunt ridicate pe necunoscute culmi dumnezeiesti, fara indoiala ca am fi mai saraci. Nu am fi cunoscut poate niciodata, cele mai fine si sublime nuante ale geniului omenesc. i cele mai umane aspecte ale sfinteniei si curatiei. SENSUL I PUTEREA DARULUI Iubirea se poate comunica prin cuvinte dar si mai mult prin fapte si si mai mult printr-o transmitere directa a starii proprii (Parintele Dumitru Staniloae) Cuvintele, pentru a fi ferite de riscul ipocriziei si al conventionalismului, trebuie sa sfarseasca in gest si dar. Darul este expresia libertatii si nobletii omenesti. Pentru a face un dar cuiva nu este nevoie sa astept un moment potrivit pentru aceasta. Oricand, de pilda, pot sa iau o carte pe care am citit-o cu deosebita bucurie si sa o daruiesc unei persone cunoscute intr-un fel cu totul natural si dezinteresat. Dezinteresat, pentru ca, sta in puterea noastra sa oferim prietenia nu sa o cerem de la altii (Parintele Savatie Bastovoi). Vreau sa-ti daruiesc o carte pe care eu am citit-o cu mult folos si cred din suflet ca lectura ei iti va aduce si tie o mica bucurie ! Atunci cand darul este de natura spirituala aduce in...