Iuda vanzatorul stia si el locul acela, pentru ca Iisus de multe ori Se adunase acolo cu ucenicii Sai. Acolo era o gradina. Iisus a intrat in ea cu ucenicii Sai. Oriunde Se aduna Iisus cu ucenicii Sai, este o gradina. Dar poate si un vanzator. Ce frumos spune Cantarea Cantarilor cap. 6, vers. [] Gradina GhetsimaniIuda vanzatorul stia si el locul acela, pentru ca Iisus de multe ori Se adunase acolo cu ucenicii Sai. Acolo era o gradina. Iisus a intrat in ea cu ucenicii Sai.

Oriunde Se aduna Iisus cu ucenicii Sai, este o gradina. Dar poate si un vanzator.

Ce frumos spune Cantarea Cantarilor cap. 6, vers. 2: Iubitul meu S-a pogorat la gradina Lui, la stratul de miresme, ca sa- i pasca turma in gradini si sa culeaga crini !Cat de minunat trebuie sa-si fi petrecut ucenicii cu Domnul Iisus in gradina Ghetsimani atatea nopti de rugaciune, atatea ceasuri de partasie si atatea clipe de stari ceresti!Cate adevaruri le va fi descoperit Domnul Iisus ucenicilor Sai acolo!Cata putere vor fi primit ei,cate taine vor fi patruns prin lumina Luisi cate clipe neuitate vor fi trait ei cu Iisus acolo!Dupa ceasurile zilei petrecute in mijlocul multimilor de ascultatori, sau de bolnavi, sau de potrivnici, retragerile Domnului Iisus in rugaciuni si in intimitatea cu ei,ceasurile de seara din Ghetsimani, cu iubitii Lui,vor fi fost, pentru Domnul si pentru ucenicii Lui, ca o baie odihnitoare dupa un zaduf chinuitor.

Ziua intreaga ucenicii munceau sa invete, sa ajute, sa slujeasca lui Hristos si multimilor.

Ziua intreaga ei erau ai altora,vedeau de altii,chemau pe altii,lasau altora locul cel mai aproape de Domnul lor.

Dar seara, o, seara El era numai al lor, iar ei erau numai ai Lui.

Cuvintele lui Iisus erau numai pentru ei, iar ale lor erau numai pentru El.

Aceasta dulce partasie le despagubea inimile pentru tot ce daruisera multimilor in ziua trecuta. i le improspata puterea pentru daruirea care li se cerea in ziua viitoare.

Gradina este un loc ingradit.

Este si locul unde intimitatea bucuriilor poate fi cea mai dulce, dar este si locul unde primejdia caderilor poate fi cea mai mare.

Este si locul unde esti adapostit de ochii multimilor stanjenitoare, dar si locul unde poti fi urmarit cel mai usor de ochii iscoditorului vrajmas care pandeste de dupa colt. Ca in gradina Edenului. arpele era aici Iuda.

Este si locul unde poti sa-ti dezlegi inima. Dar si locul unde se poate sa ti se lege mainile.

Oricat de multe ar fi insa necazurile la care ne ex-punem din pricina iubirii, in locurile noastre de rugaciune si de petrecere, noi nu vom renunta si nu trebuie sa renuntam niciodata la bucuria adunarilor deoparte cu Iisus si cu fratii.

Oricate necazuri vom avea de intampinat din partea impotrivitorului,oricat de multe piedici vor fi puse in calea noastra spre a ne opri sa mergem in gradina Preaiubitului nostru Mantuitor,noi, preaiubitii mei frati, nu vom renunta si nu trebuie sa renuntam niciodata la petrecerile noastre tainice din gradinile adunarilor scumpe cu Iisus si cu inimile iubite.

Oricat de putini vom...