Iar cati L-au primit pe El, le-a dat lor dreptul sa se faca fiii lui Dumnezeu (cf. Ioan 1, 12). Cat de mareata este Evanghelia din ziua de Pasti! La inceput era Cuvantul Dar cat de putini sunt acei care pricep intelesul ei cel adanc! Evanghelia din ziua de Pasti sta alaturi de evanghelia facerii []Iar cati L-au primit pe El, le-a dat lor dreptul sa se faca fiii lui Dumnezeu (cf. Ioan 1, 12). Cat de mareata este Evanghelia din ziua de Pasti! La inceput era Cuvantul Dar cat de putini sunt acei care pricep intelesul ei cel adanc!Evanghelia din ziua de Pasti sta alaturi de evanghelia facerii lumii, din capul Bibliei: La inceput a facut Dumnezeu cerul si pamantul. Caci in ambele este vorba despre facerea lumii. In cea dintai este vorba despre facerea lumii celei vazute. Iar in a doua, in evanghelia din ziua de Pasti, este vorba despre facerea din nou a lumii, a celei sufletesti, pe care o stricase pacatul lui Adam.

Pentru omenirea cea cazuta in pacat si pierire, S a facut trup Cuvantul lui Dumnezeu, adica a luat chip de om Iisus, Fiul lui Dumnezeu. i S-a coborat la noi, a suferit pentru noi, S-a rastignit si a murit pentru noi si prin jertfa aceasta ne-a redat iarasi lui Dumnezeu, dandu-ne iarasi dreptul de a fi si a ne numi copiii Lui. Coborandu-Se la noi, Fiul lui Dumnezeu ne-a lasat lumina, ne-a lasat darul, ne-a lasat adevarul, ne-a lasat via ta.

Dar aceasta este inca numai istoria mantuirii noastre. Este numai cea ce a facut Dumnezeu pentru mantuirea noastra. Mantuirea inseamna sa intri in aceasta istorie. Inseamna sa raspunzi si tu la ceea ce a facut Dumnezeu pentru tine.

Iar bunul Dumnezeu n-a cerul de la noi prea mult. Caci a stiut El ca noi suntem asa de slabi si saraci. De la noi, bunul Dumnezeu a cerut si cere un singur lucru: sa L primim pe Fiul Sau. Sa primim ceea ce ne-a adus El: lumina, darul, adevarul, viata. In acest inteles spune evanghelia din ziua de Pasti: i cati L-au primit pe el, le-a dat dreptul sa se faca copiii lui Dumnezeu.

Ce mult spunatoare sunt aceste cuvinte! Fiul lui Dumnezeu ne-a pus din nou in dreptul si mostenirea de a fi copiii lui Dumnezeu, din care drept ne scosese pacatul lui Adam. Dar in dreptul acesta, spune Evanghelia, vor intra numai cei ce L-au primit pe El.

Draga cititorule! Nu uita! Inceputul si sfarsitul mantuirii tale si a mele sta in cuvintele din evanghelia de la Pasti: si cati L-au primit pe El A apuca mantuirea inseamna sa fii si tu intre acesti cativa. Inseamna sa-L primesti si tu pe Hristos ca pe un Mantuitor al tau, Care S-a rastignit pentru tine,...