1 Dup cum nu exist un mai fericit p rinte ca acela care isi poate privi copiii s i tr ind totdeauna in dragoste si in cald p rt sie, totdeauna impreun , tot asa nu exist o mai mare nefericire decat aceea a unui p rinte care isi vede copiii s i urandu-se unul pe altul. 2 P catul cuib rit in inimile p rintilor care []1 Dup cum nu exist un mai fericit p rinte ca acela care isi poate privi copiii s i tr ind totdeauna in dragoste si in cald p rt sie, totdeauna impreun , tot asa nu exist o mai mare nefericire decat aceea a unui p rinte care isi vede copiii s i urandu-se unul pe altul.2 P catul cuib rit in inimile p rintilor care se ur sc se l teste, se adanceste, se ingroas neincetat, fiind alimentat si dintr-o parte si dintr-alta, pan ajunge o pr pastie fioroas plin cu foc, cu otrav , cu murd rie si cu blestem.

Un adev rat iad, in care ard si se chinuiesc inc din lumea aceasta fratii impreun .

Ce le mai r mane apoi bun din tot ce au si din tot ce au avut ei odat ? nimic!3 Iat cat de mare lucru este ca fratii s vegheze cu totii impreun si fiecare in parte, spre a nu ajunge niciodat intre ei la r ceal si apoi la inghet.

S veghem fiecare ca s nu cad el nici intr-o ispit , care l-ar putea rupe de dragostea si de p rt sia celorlalti frati.4 S nu-si abat inima spre leg turi str ine, spre infr tiri str ine, spre iubiri...