Mintea este un spatiu, un loc. Daca Dumnezeu nu il ocupa, atunci il ocupa vrajmasul. Acest loc nu poate ramane gol, fara sa-L aiba nici pe Dumnezeu, nici raul, pacatul, ispita sau activitatea satanei. Mintea este ca o moara care se roteste. Tot ceea ce se arunca in palnie, ajungand apoi la pietrele morii de []Mintea este un spatiu, un loc.

Daca Dumnezeu nu il ocupa, atunci il ocupa vrajmasul.

Acest loc nu poate ramane gol, fara sa-L aiba nici pe Dumnezeu, nici raul, pacatul, ispita sau activitatea satanei.

Mintea este ca o moara care se roteste.

Tot ceea ce se arunca in palnie, ajungand apoi la pietrele morii de dedesupt, va da faina de calitatea respectiva. Daca arunci inauntru grau, vei obtine faina de grau.

Daca bagi ghimpi, vei obtine faina de ghimpi o substanta vatamatoare.

Moara se roteste mereu; mintea omului mereu lucreaza ca o moara.

Vrei sa afli cainta, lacrimi, bucurie, pace?Baga lucruri bune in moara mintii tale de exemplu, ganduri despre suflet, Judecata lui Dumnezeu, aducerea aminte de moarte si atunci vei dobandi rezultatele duhovnicesti corespunzatoare !Dar daca omul introduce ganduri pacatoase in moara mintii sale, cu siguranta ca rezultatul va fi pacatul!Materialul care va fi oferit mintii depinde de intentiile omului. Iar aceste intentii vor fi fie acceptate, fie cenzurate.

Noi trebuie mereu sa luptam spre a avea ganduri mantuitoare si imagini binefacatoare in mintea noastra, in asa fel incat sa nu-i lasam loc satanei sa-si arunce gunoiul inauntru ganduri si naluciri pacatoase !Parintele Efrem Filotheitul