Iisuse, o, Iisuse, cu umede priviri, i-nchin acum prinosul inaltelor trairi. In slovele-nsirate pe firele de verse plansul si cantarea, si dorul meu nesters, E inima intreaga cu dragostea din ea,deschisa ca la-ntaia atingere a Ta. In marea ei de flacari sunt simturi si trairiinalte cat frumsetea statornicei iubiri. In taina-nsiruirii de soapte si cantarisuspina si []Iisuse, o, Iisuse, cu umede priviri, i-nchin acum prinosul inaltelor trairi.

In slovele-nsirate pe firele de verse plansul si cantarea, si dorul meu nesters,E inima intreaga cu dragostea din ea,deschisa ca la-ntaia atingere a Ta.

In marea ei de flacari sunt simturi si trairiinalte cat frumsetea statornicei iubiri.

In taina-nsiruirii de soapte si cantarisuspina si se roaga aprinsele chemari. i creste bucuria iubirii fara satca dulcea asteptare a ochilor scaldati. i Iti inchina-ntreaga-ncapere unde santpastrate ca Misterul in chivotul preasfant.

O, iarta daca-n ele va fi vreun gand nebun,ca-n dorul sfant, adesea, eu n-am stiut ce spun i n-am stiut, adesea, cuvantul ce-l aleg,sa-ncapa-n el iubirea cu focul ei intreg.

Sa pot sa-l spun in felul in care zace-nchisin locul lui de flacari si-n ochii mei de vis.

O, daca daru-acesta de Tine-ar fi primitca mirul Magdalenei e tot ce-am mai dorit.

Imi e de-ajuns ca duhul deplin mi-ai inteles,ca numai pentru Tine-i tot ce-am mai drag si-ales. i-n umeda- i privire, ce limpede-as vedearasplata inmiita la toata jertfa meaPrimeste-mi-l in ceasul de taina si de har,cand jertfa necurmata s-aprinde pe altar.

E painea cea mai buna din graul meu divin,din scumpa mea gradina, e cel mai gingas crin.

Din turma mea frumoasa, e mielul cel alessi-i rodul cel mai dulce, din via mea, cules.

TRAIAN DORZ din Cantarea Cantarilor mele , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014