Deci, fratilor dragi, intelegeti-ne bine ce avem pe inima si in gand: Lucrarea aceasta a ridicat-o Dumnezeu pentru un viitor mai indepartat. Lucrarea aceasta a ridicat-o Dumnezeu cum recunosc unii, chiar ierarhii Bisericii noastre , caci, in situatia in care se afla Biserica, Lucrarea aceasta o mai poate salva din impasul in care se []Deci, fratilor dragi, intelegeti-ne bine ce avem pe inima si in gand: Lucrarea aceasta a ridicat-o Dumnezeu pentru un viitor mai indepartat. Lucrarea aceasta a ridicat-o Dumnezeu cum recunosc unii, chiar ierarhii Bisericii noastre , caci, in situatia in care se afla Biserica, Lucrarea aceasta o mai poate salva din impasul in care se gaseste, dupa atata moleseala duhovniceasca.

Lucrarea aceasta a fost un nume de rasunet pentru tara noastra. Poate cunoasteti unii trecutul acestei Lucrari, in ce vremuri grele a trait si in ce conditii vitrege s-a nascut. i asa cum unele plante traiesc in apa si cresc in apa asa a fost si Biserica lui Dumnezeu: totdeauna a trait in stramtoare. Durerea, lacrimile si prigoanele au fost medii prielnice in care s-a nascut, a trait si a crescut Biserica lui Hristos, adunarea lui Dumnezeu.

Niciodata n-a fost iubita si inteleasa Lucrarea lui Dumnezeu, pentru ca, pe pamantul acesta, diavolul, care racneste ca un leu, a cautat sa strice lucrarea lui Dumnezeu, a cautat sa-i dezbine pe oamenii lui Dumnezeu in diferite grupuletele si bisericutele sau crezuri diferite.

Credinta era una, dar oamenii care n-au primit lamurirea de la Duhul Sfant si n-au staruit in invataturile apostolilor si ale inaintasilor nostri au ajuns in starea aceasta atat de primejdioasa, de a se impotrivi lui Dumnezeu.

Fratilor iubiti care v-ati strans de pe atatea meleaguri, intalnirea noastra e de scurta durata; veti pleca fiecare pe meleagurile pe care vi le-a incredintat Dumnezeu ca sa le lucrati. Noi va indemnam, fratilor dragi si surorilor iubite, si tinerilor dragi, care ati avut parte de o chemare atat de sfanta, va indemnam sa duceti Cuvantul acesta al lui Dumnezeu, sa nu uitati ca Biserica de la inceput era o inima si un gand.

Puneti-va intrebarea si fratiile voastre care sunteti aici daca fiecare avem o inima si un gand, daca avem gandul lui Hristos, cum Apostolul Pavel spunea: Sa aveti in voi gandul care era in Hristos! .

Care a fost atunci gandul lui Hristos ? Ca sa mantuiasca pe cei pacatosi, pe cei pierduti. Tot misiunea aceasta a avut-o si Oastea Domnului, desi am fost invinuiti si inca mai suntem si astazi ca traim intr-o capiste de idoli, ca n-am iesit din Biserica Sfintilor Parinti, ca traim intre idoli, unde sunt numai idoli peste tot, ca icoanele si Crucea sunt idoliNoi am inteles din partea Domului nostru Iisus ca El, Mantuitorul nostru, a venit sa mantuiasca pe cei pierduti, pe cei pacatosi, pe cei bolnavi, care au trebuinta de doctor, nu pe cei sanatosi. Noi nu ne-am spurcat ca am intrat in Biserica sfanta numita, dupa parerea altor rataciti, capiste de idoli , noi nu ne-am intinat cu nimic, dupa cum un bulgare de aur, daca il tavalesti prin noroi, tot isi pastreaza proprietatea lui, daca e curat bulgarele de aur. Asa L-am inteles noi pe Dumnezeu. Asa L-am primit pe Hristos in inima noastra si am intrat oriunde erau suflete de salvat pentru Hristos. Ne-am pastrat calitatile duhovnicesti pe care le-am primit din partea Cuvantului lui Dumnezeu.

Deci, fratilor dragi, intelegeti-ne bine ce avem pe inima si in gand: Lucrarea aceasta a ridicat-o Dumnezeu pentru un viitor mai indepartat. Lucrarea aceasta a ridicat-o Dumnezeu cum recunosc unii, chiar ierarhii Bisericii noastre , caci, in situatia in care se afla Biserica, Lucrarea aceasta o mai poate salva din impasul in care se gaseste, dupa atata moleseala duhovniceasca.

Va rugam, fratilor: ca sa fiti o inima si un gand, traiti in legatura cu Dumnezeu prin Duhul Sfant. Rugati-va mereu lui Dumnezeu alaturi de cei care au mainile ridicate spre ceruri, batranii de odinioara, batranii de astazi, care nu mai pot merge la adunare, dar ard pe altarele lui Dumnezeu, inaltand tamaia ruga ciu nii lor, pentru ca Biserica lui Dumnezeu sa fie o inima si un gand.

Ce greu va fi odata in fata Domnului, daca noi, in chipul acesta, am sfasiat in mii de parti camasa lui Hristos Daca nici romanii, popor pagan, n-au sfasiat camasa Domnului, care era dintr-o singura bucata, atunci, fratilor, este potrivit Cuvantului lui Dumnezeu sa pastram...