,,Greu am inteles eu prima data ce inseamna adevarata iubire si prietenie. Acest adevar nu se invata decat cu jertfe si cu lacrimi. Ca pentru acela pe care il iubesti trebuie sa fii in stare sa rabzi, sa ostenesti, sa-ti pui viata in primejdie, dar sa ramai cu orice pret nedespartit de el, in orice [],,Greu am inteles eu prima data ce inseamna adevarata iubire si prietenie. Acest adevar nu se invata decat cu jertfe si cu lacrimi.

Ca pentru acela pe care il iubesti trebuie sa fii in stare sa rabzi, sa ostenesti, sa-ti pui viata in primejdie, dar sa ramai cu orice pret nedespartit de el, in orice imprejurare.

Dragostea si prietenia adevarate nu se pot desparti niciodata. Trebuie sa fii in stare sa faci totul pentru a fi si a trai langa cel de care te-ai alipit.

Iar cand prietenul tau este in primejdie, sa fii gata sa-ti dau viata pentru el.

O, de ce curaj si de ce jertfe poate fi in stare iubirea credincioasa!Nici o alta putere din lume nu este asa de mare ca ea.

Nici o alta inima nu-i atat de scumpa ca aceea pe care ti-o poate arata.

Nici o alta amintire nu este atat de dulce cum e cea despre fiinta aceea.

Nici o alta comoara nu-ti este mai de pret ca iubirea adevarata.

La nimic nu-ti sta gandul cu atata drag.

Nimic nu-ti incalzeste inima asemenea ei.

Nicaieri nu te mai duci si de nicaieri nu te mai intorci atat de fericit ca de la ea,Ca de ea,Ca de langa ea,Care iti face totul fara sa astepte nimic. Pentru care ai face totul fara sa astepti nimic altceva decat pe ea insasi. ( Traian Dorz,,,Credinta incununata , pag. 205 206 )