Asa zice Domnul: Iata, iutimea Mea si mania Mea se varsa peste tot locul acesta, si peste oameni, si peste dobitoace, si peste roadele pamantului Ca va fi cerul deasupra capului tau, de arama si pamantul de sub tine, de fier (Ier. 7, 20; Deut. 28, 23). In anii din urma, secete grozave au fost []Asa zice Domnul: Iata, iutimea Mea si mania Mea se varsa peste tot locul acesta, si peste oameni, si peste dobitoace, si peste roadele pamantului Ca va fi cerul deasupra capului tau, de arama si pamantul de sub tine, de fier (Ier. 7, 20; Deut. 28, 23).

In anii din urma, secete grozave au fost pe la noi si prin alte tari. In Basarabia, seceta a staruit trei ani de-a randul.

Seceta este si ea certarea si mustrarea cerului de sus. Biblia ne spune clar acest lucru. Ascultati cuvantul Domnului:Asa zice Domnul: Ochii mei privesc asupra pamantului vostru de la inceputul anului, pana la sfarsitul anului. De veti asculta toate poruncile care poruncesc Eu voua, de veti iubi pe Domnul Dumnezeu vostru si veti sluji Lui din toata inima si din tot sufletul vostru, Eu voi da pamantului vostru ploaie timpurie si ploaie tarzie si veti strange graul si vinul vostru si voi da iarba in tarinile voastre pentru vite Dar de va veti abate, cu manie se va aprinde Domnul asupra voastra si va inchide cerul, ca sa nu fie ploaie si pamantul sa nu-si dea roada sa (Deut. 11, 12-17). De veti asculta cu luare-aminte glasul Dumnezeului vostru, ca sa paziti si sa faceti toate poruncile care va poruncesc eu voua astazi, va deschide Domnul vistieria Sa cea buna, cerul sa dea ploaie pamantului tau in vremea sa Iar de nu veti asculta glasul Domnului Dumnezeului vostru si nu veti pazi poruncile Lui, Domnul va trimite peste tine blestem, lipsa si amenintari. Cerul deasupra capului tau va fi de arama si pamantul care este sub tine, de fier si va face Domnul praf si pulbere ploaia pamantului vostru (Deut. 28).

Asa zice Domnul: Iata, iutimea Mea si mania Mea se varsa peste tot locul acesta: si peste oameni, si peste dobitoace, si peste roadele pamantului Ca va fi cerul deasupra capului tau, de arama si pamantul de sub tine, de fier (Ier. 7, 20; Deut. 28, 23).

Caci iata, Domnul vine cu foc si carele Lui sunt ca un vartej; isi prefac mania intr-un jaratic si amenintarile in flacari de foc (Isaia 66, 15).

Iata, ne-a ajuns si pedeapsa aceasta. In cateva veri de a randul, Domnul a facut arama cerul deasupra capului nostru si fier a facut pamantul de sub picioarele noastre.

Iata, a venit si focul Domnului, care face praf si pulbere ploaia pamantului nostru. Seceta este si ea certarea Domnului si graiul Domnului: Semanat-ati grau (si porumb), dar veti secera spini. Ostenit-ati, dar nici un folos nu veti avea (Ier. 12, 13).

Seceta este porunca Domnului ca nici roua, nici ploaia sa nu cada pe noi (II Sam. 1, 21). Veti merge...