1. Nu te increde in sarpe si nu te juca cu el. Nu te increde in oamenii lumesti si nici in promisiunile lor. Nu te increde nici in inima ta si nu ispiti pe Domnul cerand minuni. Drumul minunilor este un drum foarte primejdios. Nu sfatuim pe nimeni sa mearga de doua ori pe acest []1. Nu te increde in sarpe si nu te juca cu el.

Nu te increde in oamenii lumesti si nici in promisiunile lor.

Nu te increde nici in inima ta si nu ispiti pe Domnul cerand minuni.

Drumul minunilor este un drum foarte primejdios.

Nu sfatuim pe nimeni sa mearga de doua ori pe acest drum.

Chiar daca Domnul te scapa, e primejdios sa te bizui pe minuni, cand nu esti nevoit sa le cerisau mai ales cand nu le meriti.2. Asteapta rabdator si credincios ca Domnul sa lucreze nesilit, caci cu siguranta Domnul iti va implini ceea ce Ii ceri, la timpul cel mai potrivit.

Daca constiinta ta este curatasi daca ceea ce Ii ceri tu este bine sau spre bine,El va lucra atunci cand va fi momentul cel mai potrivitsi in felul cel mai bun.

Increde-te-n El si asteapta!3. Tot ce a putut da cerul mai fericit pamantului a fost Hristos. i tot ce a putut da pamantul cerului mai fericit a fost Maica Sa.

Nimeni niciodata nu va putea desparti Jertfa Lui de jertfa ei.

Caci niciodata mantuirea noastra nu ar fi fost cu putinta fara puterea Sa.

Asa a vrut-o Duhul Sfant, iar noi asa sa gasim ca a fost cel mai fericit.

Sa cinstim totul cu o tacere si cu un respect sfant.4. Voi, parinti, educatori, duhovnici, sunteti niste re zervoare la care vin noi si noi suflete nevinovate si nesti utoare ca sa se adape.

Ele se vor umple cu ce le dati voisi, la randul lor, vor da si ele altora tot astfel de hrana si bautura cum au primit.

Bagati bine de seama cu ce umpleti mintea copiilor si a tineretului care va asculta!Ceea ce dati voi acum urechilor si inimii,mintii si sufletuluivor da si ei altora.

Iar plata pentru urmarile invataturilor si ale educatiei pe care le-o dati voi acum, va veti primi-o tot voi odata din mana lui Dumnezeu,ori pe pamant, ori sub el,ori si aici, si acolo.5. O, cat de multe carti pe care le scrieti acum,cat de multe ziare,cat de multe cuvantari se imprastie in lume fara nici o constiinta a raspunderii voastre fata de continutul lor!Aceste carti pe care voi le scrieti acum, aceste ziare pe care voi le raspanditi,aceste publicatii,aceste idei si curente,bune sau rele, vor ramane si dupa ce voi nu veti mai fi.

Ele pleaca in lume si duc cu ele in valuri tot mai largi,in suflete tot mai multe,in timp tot mai indepartatceea ce ati pus voi din duhul vostru in ele.

Ceea ce ati pus voi din continutul inimii si al trairii voastre.

Cu ce grea raspundere va acopera fiecare rand si gand scris!6. Cartile sunt rezervoare necesare din care generatii dupa generatii vor lua mereu sanatate sau boala,hrana sau otrava,mireasma sau duhoare,lumina sau intuneric,mantuire sau pierzare si plata pentru toate urmarile o veti lua voi care le scrieti si le raspanditi.7. Umple-te neincetat, ca sa fii mereu plin de Hristos ca fundul marii de apele ce-l acopar (Isaia 11, 9).

Arata-le tuturor mereu pe Iisus, Izvorul Vietii si Drumul cel adevarat spre cer, pentru ca fiecare suflet sa se duca el insusi sa se adape din Dumnezeu.

Fii o conducta pentru altii numai atata vreme, pana cand fiecare se va putea adapa el singur direct de la Izvor.

Toti ascultatorii tai sa ajunga sa se adape totdeauna nu numai de la tine, caci tu repede vei seca,ci sa se adape din Hristos caci Hristos este nesecat in veci.8. Duhul este acelasi, numai vasele se schimba.

Pacatul e acelasi, numai cei prin care lucreaza el sunt mereu altii.

Cu invataturi si duhuri care pareau biblice si evlavioase, acestia au nimicit atatea suflete, adunari si lucrari frumoase ale DomnuluiDiavolul este foarte viclean si neobosit si astazi.

Iar lucratorii lui sunt la fel si ei.9. O, ce vin dulce este rugaciunea!Ce inviorare si bucurie aduce ea in sufletul care se impartaseste nemijlocit cu Dumnezeu, in stari duhovnicesti care intrec orice pricepere!Ce vin bun si hranitor este Cuvantul Sfant, Biblia!Cine a gustat din vinul acesta nu se mai poate lipsi de el niciodata.

Ce vin binecuvantat este dragostea frateasca,bucuria petrecerilor impreuna, a rugaciunilor laolalta,a cantarilor si a bucuriilor fratesti!Cata fericire ne daruieste Duhul Sfant in aceasta sfanta partasie de ganduri si de simtiri in aceeasi invatatura si credinta neschimbata!De acest vin sa dorim. E singurul vin care ne este ingaduit sa-l bem.10. Credinta care se intemeiaza pe cuvant ramane, pe cand cea intemeiata pe minuni tine trei zile, atata cat tine fiecare minune.

Dovada pentru poporul care le-a vazutsi care le cauta.

Nu cauta minuni si semne! Cauta-L pe Hristos ca Mantuitor al tau!11. Minunile au fost accidente in viata si lucrarea...