Nimeni sa nu-ti dispretuiasca tineretea ; ci fii o pilda pentru credinciosi : in vorbire,in purtare,in dragoste,in credinta,in curatie (1Timotei 4,12) Sufletul ca o fantana tine in adancul sau / Tot ce a primit acolo fie bine, fie rau / Daca vrei sa ai curata apa din fantana ta / numai ce-i curat primeste ce-i []Nimeni sa nu-ti dispretuiasca tineretea ; ci fii o pilda pentru credinciosi : in vorbire,in purtare,in dragoste,in credinta,in curatie (1Timotei 4,12)Sufletul ca o fantana tine in adancul sau / Tot ce a primit acolo fie bine, fie rau / Daca vrei sa ai curata apa din fantana ta / numai ce-i curat primeste ce-i rau nu primi in ea. ( T.

Dorz La Izvoarele luminii ) Ce minunata este Cartea Sfanta caci insusi Dumnezeu,Bunul nostru Tata a inspirat pe cei care au scris-o. In paginile ei gasim sfaturi pentru orice varsta si urmandu-le vom fi orientati bine pe calea vietii vremelnice si desavarsirii pentru vesnicie.

Dupa Sfanta Scriptura scrierile sfintilor Inaintasi sunt pentru noi ca niste coduri ale bunelor maniere .

Sa incercam sa le cautam pana le mai avem pe masa. Sa nu spunem ca sfaturile din trecut sunt demodate ,caci traind o viata prea moderna asemenea lumii vom plange amar timpul irosit pe nicaieri .

Spun toate acestea gandindu-ma la prea multele libertati pe care acum noi ca tineri credinciosi ni le permitem. Va rog pe toti care cititi aceste randuri sa ma iertati si sa nu credeti ca judec pe nimeni, dar acest frumos timp al tineretii nu-l mai avem in curand, caci viata trece si noi zburam .

Daca tinerii crestini din viata primara ar fi trait atat de indiferenti cum multi tineri credinciosi traiesc azi, in mod sigur, crestinismul nu ar fi ajuns pana la noi.

De asemenea daca fratii nostri tineri Inaintasi din biserica si adunare de acum cativa zeci de ani ar fi fost in nelucrare ca si noi, astazi noi am fi pe calea larga. Acum avem seva tineretii si e pacat sa alergam pe calea Domnului urmarind interesele pamantului, adica sa spunem deschis sa mergem la adunare pentru a lega prietenii. Inainte,ne spun parintii nostri,era mai multa curatie si seriozitate. Erau si atunci cazuri cand se legau prietenii de sex opus si durau fara rost mai mult timp,dar nu era ceva general ci situatii izolate la tineri care nu erau patrunsi de Duhul Sfant in fiinta lor.

Din Cararea Tineretii Curate fr. Traian ne graieste minunat despre cum trebuie sa umblam si sa traim in anii tineretii. Multe din cele rezervate pentru casnicia lor tinerii vor sa le aiba inainte. Dar noi tinerii Domnului nu trebuie sa fim la moda,ci sa fim asa cum Domnul ne vrea.

Este diferenta cred, intre a fi prieteni slujind Domnului, fara gesturi care ne compromit si prietenii intre frati si surori care sunt legati in sens lumesc. Am aflat de la parinti, cum spunea fr. Petru Popa de la Saucani, ca o corespondenta intre...