1. Cand focul lui Dumnezeu incepe sa arda, atunci arde pana in fundul locuintei mortilor,pana in fundul sufletului,pana in fundul pacatelor,pana in fundul constiintei. i uneori pana in fundul mormantului si pana la capatul urmasilor. 2. De aceea voi, care ziceti cu usurinta: Mai bine sa fi cazut in mainile lui Dumnezeu ,mai degraba ingroziti va! i mai []1. Cand focul lui Dumnezeu incepe sa arda, atunci arde pana in fundul locuintei mortilor,pana in fundul sufletului,pana in fundul pacatelor,pana in fundul constiintei. i uneori pana in fundul mormantului si pana la capatul urmasilor.2. De aceea voi, care ziceti cu usurinta: Mai bine sa fi cazut in mainile lui Dumnezeu ,mai degraba ingroziti va! i mai bine feriti va de pacat. Ori pocaiti va cu graba si cu lacrimi amare, pana cand n ati ajuns inca sa cadeti in aceste maini.

Caci numai aceia care au cazut in mainile maniei lui Dumnezeu stiu cat de amar se mai poate scapa din ele, cand se mai scapa.3. Nu-L intaratati pe Domnul la gelozie (I Rg 14, 22).

Sunteti oare voi mai tari decat El? (I Cor 10, 22).

Nu L maniati pe Dumnezeu prin uraciuni (Deut 32, 16),pentru ca nu cumva focul maniei Sale sa se aprinda impotriva a ceea ce faceti. i sa inceapa sa va arda. Ca nu i nimic sa l mai poata stinge, pana sfarseste de ars ceea ce merita ars.4. Temeti-va si mai mult voi, cei care pacatuiti de multa vreme, dar inca n a venit peste voi focul ma niei Lui.

Caci cu cat se aduna mai multe gunoaie in voi, cu atat veti fi arsi mai necrutator cand va veni ceasul focului.5. Ridicarea mainii spre cer este si legamant, si juruinta.

Este legamant fata de cei iubiti, pentru fagaduintele rabdarii lor smerite si ale iubirii lor ascultatoare, cand doreste sa le faca si mai de neclintit incredintarea.

Este legamant atunci, atat pentru dovedirea iubirii si grijii Lui,cat si pentru intarirea incredintarii lor.6. Legamantul cutremurator si neuitat al Domnului da o si mai puternica tarie fagaduintelor Lui.

Pentru ca nici unul din ai Sai, in nici o imprejurare, sa nu se indoiasca intru nimic de toate cele ce Hristos S a legat pe Sine Insusi sa le implineasca fata de ei. Vai de cel care se indoieste de legamantul Domnului!7. Juruinta Domnului fata de cei neascultatori tine, in felul cel mai grav, sa le arate neclintita hotarare cu care Sfintenia si Dreptatea Lui are sa nimiceasca pacatul si neascultarea din cuprinsul Imparatiei Sale. i mai vai va fi de cine se indoieste de fagaduintele Domnului (Ps 101, 8).8. Daca binele n ar avea o rasplatire, atunci nici raul n ar avea nici o pedeapsa.

Dar daca toate cuvintele lui Dumnezeu sunt adevarate si se vor implini intocmai (Apoc 22, 6),atunci si binele va avea rasplatire si raul pedeapsa.9. Atunci cu atat mai adevarate sunt acelea asupra carora El S a legat in chip cu totul deosebit sa le implineasca. Atat fata de cei care, prin ascultarea de El, sunt iubitii Lui, cat si fata de cei care, prin neascultarea lor, sau facut vrajmasii Sai.10. Binecuvantat este acel popor caruia Dumnezeu ii asaza in frunte oameni viteji.

Vitejia este nu numai un curaj, sau numai o chibzuinta, sau numai o energie, sau numai o intelepciuneCi vitejia este toate acestea la un loc. i uneori chiar mai mult decat atat.

Caci credinta, adevarul si duhul de...