Un cuvant al fratelui Traian Dorz catre fratii din Cernauti si din toata Bucovina de Nord 24 august 1987 In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin. Preaiubitii nostri frati si surori, din toata inima trebuie sa-I multumim totdeauna Domnului pentru bucuria cea mare si sfanta pe care [o avem] de []Un cuvant al fratelui Traian Dorz catre fratii din Cernauti si din toata Bucovina de Nord 24 august 1987In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

Preaiubitii nostri frati si surori, din toata inima trebuie sa-I multumim totdeauna Domnului pentru bucuria cea mare si sfanta pe care [o avem] de fiecare data cand noi putem sa stam de vorba unii cu altii, nu numai prin Duhul si prin rugaciune, cum stam totdeauna, ci si gura catre gura, asa cum avem deplina bucurie pe care ne-o da Domnul acum.

Din toata inima va spunem: Slavit sa fie Domnul! i-I multumim Domnului pentru bucuria pe care ne-a dat-o astazi, cand fratele si sora veniti din partea fratiilor voastre ne-au adus salutul scump al fratilor de-acolo si vesti pe care le-asteptam din toata inima, de-atata vreme Acum multumim Domnului, cand aflam despre fratii nostri iubiti, cei care au fost statornici pana la sfarsit: fratele Sava Acostachioaie, fratele Teodorescu cei care au ramas in Domnul credinciosi. i-I multumim Domnului pentru ca in urma lor au ramas urmasi binecuvantati, care sa duca mai departe solia sfanta a Cuvantului lui Dumnezeu, fata de care am pus un legamant sfant cand ne-am predat si ne-am hotarat pentru El; cand am intrat si ne-a inscris El in Oastea Lui cea sfanta si-n Cartea Vietii numele noastre, pentru a ramane nesterse acolo pentru totdeauna.

In starea in care sunt acum, a patra saptamana intr-un spital, cu o operatie grea, dupa ingaduinta Domnului, pentru curatirea sufletelor noastre si pentru aducerea unor jertfe necesare pentru curatirea Trupului Sau, care este Lucrarea Sa, astazi Domnul ne-a dat aceasta bucurie ca, aici in sala de spital in care ma gasesc, sa am bucuria sa-i vad pe fratele si pe sora pe care i-ati trimis la noi. Va multumim tuturor celor care v-ati rugat pentru noi si-I multumim Domnului, Care ne-a ascultat si rugaciunile noastre pentru voi.

Acum suntem plini de bucurie ca stim ca stati tari in Domnul si ca va straduiti sa pastrati pana la capat hotararea sfanta de la inceput si legamantul pe care l-ati pus cu Domnul.

Va trimitem si noi, din partea tuturor fratilor din tara, bucuria si imbratisarea noastra in Domnul, cu rugaciunea ca El sa va tina tari si credinciosi pana la sfarsit. Ca, dupa ce va inceta aceasta despartire trecatoare a noastra, sa ne putem revedea cu totii in Patria noastra cea Cereasca de sus, unde ne-a pregatit El tuturor un loc sfant si unde inaintasii nostri, Parintele Iosif, fratele Ioan Marini, cei lalti frati iubiti ai nostri au trecut de mult si ne asteapta rugandu-se sa ajungem cu bucurie si cu biruinta si noi.

Multumim din toata inima pentru acest moment fericit. i va incredintam ca va pastram in inimile noastre si ca am ramas statornici pe calea si invatatura cea sfanta de la inceput, in Biserica noastra, in credinta noastra, in invatatura cea sfanta si credincioasa, si sanatoasa in care parintii si inaintasii nostri, in urma Domnului, ne-au invatat sa traim si noi la fel.

Multumim Domnului ca a ingaduit acestor suflete scumpe de-acolo sa poata lua parte la bucuriile si la nuntile noastre fericite. Cand se vor intoarce acolo si va vor spune prin viu grai si cu lacrimile bucuriilor lor tot ce-au trait aici, credem ca Duhul lui Dumnezeu va va incredinta ca va avem in inimile noastre. i noi credem din inima ca toate acestea vor ajuta la intarirea si la statornicia voastra, a tuturor, pana la capat pe calea credintei. titi cu totii cum am primit de la inceput invatatura. titi cum trebuie sa mergem pe calea aceasta. Fratele Titus, care a fost uneori si a putut sa vina pana acolo, v-a spus cu viu grai cum merg adunarile noastre, cum trebuie sa mearga totdeauna aceste adunari, ca sa fim pe linia invataturii credintei si ascultarii de Dumnezeu in care ne-au adus parintii nostri. i bine faceti daca tineti seama de aceste invataturi si va straduiti sa fiti o inima si-un gand cu noi, cu toti si cu toata Lucrarea.

Acum Lucrarea Oastei Domnului s-a raspandit in lumea intreaga. Avem adunari in toate tarile Europei si-n toate continentele. Cuvantul Domnului s-a implinit. Samanta de mustar a rodit un copac mare umbreste lumea. Asa ca Lucrarea in care suntem este o Lucrare raspandita pretutindeni si Dumnezeu ii da mari biruinte. Sa va incurajeze acest gand si-acest adevar in statornicia credintei voastre. i-n locul unde sunteti, asa cum puteti si cat sunteti, straduiti-va nu numai sa pastrati credinta curata si invatatura statornica cum ati primit-o, dar si sa raspundeti altora, chemand si alte suflete, sa cunoasca si ele mantuirea lui Dumnezeu de care ne bucura noi.

In starea in care suntem noi acum, multumim lui Dumnezeu pentru toate. Ne bucuram aici de libertatea de-a face nunti, adunari fericite, de-a merge unii la altii; si, in starea acesta, ne rugam intotdeauna si pentru voi, ceilalti, pe care numai prin gand si prin rugaciune, si prin Duhul va putem cerceta.

Aducem Domnului multumiri pentru ca ati ramas credinciosi. Ne rugam pentru odihna parintilor care au trecut la Domnul si ne rugam sa va daruiasca Dumnezeu si voua, tuturor urmasilor lor, aceeasi credinta, de acelasi pret si aceeasi valoare cu a lor. Ca, odata, sa putem si noi sa ne bucuram in vesnicie impreuna cu ei.

Multumesc Domnului ca ne-a ajutat sa ajungem ziua aceasta si ca prin acest mijloc va putem trimite de aici, din locul unde ne gasim, un salut sfant si o imbarbatare dulce si scumpa in Domnul. Va imbratisam in Domnul, va sarutam cu lacrimi si ne rugam pentru sanatatea si pentru fericirea trupeasca si sufleteasca a voastra, a tuturor. Rugati-va si voi pentru noi! Dumnezeu asculta rugaciunile si ne raspunde si noua pentru voi, si voua pentru noi.

Am dori din toata inima sa va mai putem duce, sa va mai putem trimite si altceva decat aceste ganduri si aceste lacrimi, si aceste rugaciuni ale noastre. Am dori din toata inima, dar se vede ca inca nu ne-am rugat de ajuns, n-am cerut de ajuns Domnului si n-am asteptat, si n-am rabdat de ajuns. Dar cand va fi toata aceasta lucrare facuta indeajuns, Dumnezeu ne va raspunde, pentru ca El totdeauna raspunde rugaciunilor facute cu credinta, cu statornicie, cu rabdare, cu lacrimi, pana la sfarsit. Mantuitorul, cand a fost intre ai Sai, a zis: Cereti si vi se va da; cautati si veti gasi; bateti si vi se va deschide . Dar El a spus in sensul ca sa cerem pana vom primi, sa batem pana ni se va deschide si sa cautam pana vom afla. Nu sa batem de doua, trei ori sau sa cerem de doua, trei ori; si, daca nu ne da sau daca nu ne raspunde, sa pierdem speranta. Nu! Sa credem si sa cerem pana ne va raspunde Dumnezeu. Pentru ca El asculta; dar daca vede ca noi nu staruim de-ajuns, inseamna ca nu ne e foame tare, ca nu dorim din...