1. O, Nemuritoare si stralucita Cruce a Jertfei lui Iisus! Langa tine ingenuncheaza dragostea noastra si de tine se leaga sperantele noastre. Sub tine se ingroapa slabiciunile noastre si de tine este pironita osanda noastra. In tine este puterea noastra si spre tine inaltam mainile si privirile noastre. De tine ne alipim inimile patrunse de []1. O, Nemuritoare si stralucita Cruce a Jertfei lui Iisus!Langa tine ingenuncheaza dragostea noastra si de tine se leaga sperantele noastre.

Sub tine se ingroapa slabiciunile noastre si de tine este pironita osanda noastra.

In tine este puterea noastra si spre tine inaltam mainile si privirile noastre.

De tine ne alipim inimile patrunse de fiorul celei mai recunoscatoare dintre cate iubiri datoram pe pamant sau in cer,in viata aceasta trecatoaresau in cea vesnica.2. Nici in pamant si nici in cer n am avea loc daca nu am fi stat noi langa tine, Cruce si Jertfa a lui Hristos, daca nu ai fi stat tu langa noi.

Caci nici in viata aceasta si nici in viata vesnica n am avea nici o bucurie daca nu am fi aflat o pe aceea pe care ne o aduci tu nouasau ti o aducem noi tie.

Recunostinta si credinciosie vesnica tie, nemuritoare si stralucita Cruce a lui Iisus Hristos Dulcele si Scumpul nostru Mantuitor.3. Ca si pentru Sfantul Pavel, Crucea lui Iisus este lauda noastra (Gal 6, 14).

Crucea Lui este dreptarul dupa care ne calauzimsi Semnul Dumnezeiesc care ne lumineaza orientarea credintei noastre.

Ati vazut Steaua Polara de pe cerul noptii?Ea este bratul drept al unei cruci din patru stele, asezate in forma perfecta a crucii.4. Priviti cerul intr o noapte instelata si veti vedea ca Steaua Polara este, de fapt, o Cruce Polara.

Cele patru stele luminoase dintre care face parte Steaua Polara sunt asezate in forma perfecta a unei cruci.

In noaptea cand am descoperit si eu acest lucru, tot sufletul meu sa luminat deodata de acel adevar scump care m a fericit si m a zidit mai deplin.

Ce mare este acest semn!Punctul unic, nemiscat din Univers nu este o stea ci este Crucea.

Dupa ea se orienteaza totul.5. Sa fie si acest semn vazut o dovada si un temei mai mult de a ne apropia si a ramane pe totdeauna langa Crucea lui Iisus.

Acolo, la capatul Miaza Noptii, punctul nemiscat este nu Steaua, ci Crucea.

Dupa ea sa ne calauzim toti, caci Acolo este Locul Locuintei Celui Preainalt.

Cel in jurul Caruia se invarteste totul.6. Nimic nu te mangaie mai mult, dar nici nu te doare mai adanc decat a vedea langa suferinta ta pe fiinta cea mai iubita si cea mai indurerata.

La nimic nu te gandesti, la cea din urma despartire, decat la soarta fiintei celei mai scumpe si mai singurecare ramane in urma ta.

Nu te doare de nimeni pe lume mai mult decat de mama ta, cand ramane si vaduva, si orfana7. Daca Dumnezeu a pus in orice inima de fiu adevarat iubirea de mama acest uman si divin sim-tamant , cum oare la Iisus sa nu fi fost acest simta mant mai inalt si mai desavarsit decat la oricine, fata de Mama Sa?In Inima Sa, tot ce este nobil si frumos era intr o nespus mai mare masura decat in oricare alta inima omeneasca. i ce simtamant este mai frumos pe lume ca dragostea si grija de mama ta?8. Daca pe noi, care suntem rai, El ne a facut in stare sa o iubim atat de mult pe mama care ne a nascut,care ne a crescutsi care ne a insotit, suferind pentru noi cu o dragoste, cu o grija unice pe lume,cum oare sa nu fi avut El Insusi, Cel nespus de Bun, o astfel de iubire, dar nespus mai mare, pentru Maica Lui,care a fost cea mai sfanta, cea mai buna, cea mai iubitoare si cea mai zdrobita mama de pe lumea aceasta?9. Chiar si numai gandul la mama ta iti umple sufletul de infiorare si ochii de lacrimi oricand.

Dar in vremea suferintei, odata cu gandul acesta, vin in suflet toate amintirile vietii,toate simtamintele legate de numele mamei,care, pentru fiecare om, sunt cele mai scumpe si mai frumoase amintiri din viata lui.10. Cine ne a iubit cu adevarat pe noi, acela n a putut niciodata sa aiba si despre...