Glas de-arhanghel, in curand, rasuna-va-nspaimantand ceruri si pamant, si zari, pe naltimi si departari; vai si lacrimi, si sudori se vor ridica spre nori, se vor despica gemand, muntii din adanc arzand si se vor trezi-ngroziti mortii cei nemantuiti. Nu se vor vedea atunci decat tipete si munci si-n tot largu-nspaimantat, nici un chip []Glas de-arhanghel, in curand,rasuna-va-nspaimantandceruri si pamant, si zari,pe naltimi si departari; vai si lacrimi, si sudorise vor ridica spre nori,se vor despica gemand,muntii din adanc arzandsi se vor trezi-ngrozitimortii cei nemantuiti.

Nu se vor vedea atuncidecat tipete si muncisi-n tot largu-nspaimantat,nici un chip apropiat,ci-n tot imprejurul plinva fi groaza si suspin,numai vuiet de furtunisi-alergare de nebunidintr-un loc spre altul loc,pe sub ploi de plumb si foc.

Dar ai Domnului Iisusvor fi-atunci cu totii Sus,izbaviti de-acest amar,langa Tronul Lui de Har. Fericit ai fi si tudaca n-ai mai zice nu,ci-ai veni plangand cu greu,sa te ierte Dumnezeu;atunci n-ai s-auzi curandglas de-arhanghel spaimantand.

TRAIAN DORZ din Cantari Eterne , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014