Traian Dorz Doamne, sunt atat de multi vrajmasii care se ridica impotriva mea? O, dar sunt si mai multi cei care sunt cu mine si ma apara (II Imp 6, 15-17)! Puterile ingeresti si duhurile sfintilor Tai care ma inconjoara cu bunavointa si cu prietenia lor sunt nenumarat mai multe (Evr 12, 1-2; Apoc 9, []Traian DorzDoamne, sunt atat de multi vrajmasii care se ridica impotriva mea? O, dar sunt si mai multi cei care sunt cu mine si ma apara (II Imp 6, 15-17)! Puterile ingeresti si duhurile sfintilor Tai care ma inconjoara cu bunavointa si cu prietenia lor sunt nenumarat mai multe (Evr 12, 1-2; Apoc 9, 16).

O Doamne, sunt vrajmasii mei puternici si inarmati? Dar ce sunt armele lor pe langa puterea Ta, Puternicul meu Dumnezeu Aparator (Ps 68, 17)? Sunt ei aproape de mine? Dar Tu esti si mai aproape! Cand Tu stai intre ei si mine eu n-am de ce sa ma mai tem!E grea suferinta care se apropie de mine si crucea pe care va trebui s-o ridic si s-o port? Dar ce sunt acestea pe langa ale Tale? i pe langa rasplatirile Tale din ceruri pentru rabdarea acestora! E amar paharul pe care trebuie sa-l beau eu acum? Dar ce inseamna acesta pe langa acela pe care Tu l ai baut in locul nostru si pentru noi? i pe langa slava de care va fi urmat calvarul patimirilor mele!E atat de greu sa rabd nedreptatea si sa tac? Batjocura si sa iert? Tradarea si sa uit? Chinuirea si sa iubesc? Poate ca sunt grele! Dar Tu, Doamne, cum ai putut totul? Dar altii ai Tai cum au putut? Ajuta-ma si pe mine, la fel!Alergand astfel la Hristos, vei fi totdeauna salvat, vei fi totdeauna intarit, vei fi totdeauna biruitor! Vei putea sa te odihnesti linistit la umbra Domnului Iisus, in orice vreme si in orice loc. Chiar daca esti acolo unde altii tremura si gem!Fii incredintat ca, daca esti nevinovat, pana la urma, obrazul vrajmasilor tai va fi palmuit de catre Domnul tau, iar dintii lor amenintatori vor fi zdrobiti. i tu vei avea inima plina de recunostinta fata de Domnul tau. i de multumire fata de constiinta ta.

Dumnezeu raspunde totdeauna strigatelor credinciosului Sau nevinovat. Caci in vremea cand credinciosul trebuie sa-si inal te strigand rugaciunea si cererile sale catre Dumnezeu, in grele necazuri trebuie sa se afle el. i adesea in mare disperare. Nimeni care striga nu-i lasat fara raspuns. Nici de oameni, nici de Dumnezeu.

In mod obisnuit, rugaciunea nu se striga, ci se sopteste sau se plange, se murmura sau se canta, se gandeste sau se suspina. Dar cand se striga, inseamna ca sufletul se afla in ceas de cumpana grea si ca este o vreme de primejdie mare, si ca este o stare de alarma si de groaza. In astfel de vremuri, raspunsul nu poate intarzia, numai intelegerea lui poate.

Atunci cand omul striga, inseamna ca amenintarea este chiar langa el. Iar el se vede chiar fara nici o putere de a o birui si fara chiar nici o putinta de a o inconjura. Nu are importanta cum privesc cei rai si necredinciosi forma in care izbaveste Dumnezeu din mainile lor pe credinciosul Sau care striga catre El pentru ajutor. Important lucru este ca il scapa!Felul in care vine salvarea lui Dumnezeu este mereu nou si neasteptat. i este dovada ca Dumnezeu este prezent totdeauna si veghetor asupra alor Lui. O, cate rugaciuni strigate in durere si in primejdie, in groaza sau in bucurie ne-a ascultat si ne-a implinit indata...