1. Daca nu incepi lucrul tau cu deplina binecuvantare de la Dumnezeu, in deplina ascultare de voia Lui, in zadar! Daca nu incepi casnicia ta cinstit, curat, serios si hotarat pe calea voii lui Dumnezeu, in zadar! Daca nu ti zidesti situatia ta, rostul tau, casa ta si toata umblarea ta pe cinste []1. Daca nu incepi lucrul tau cu deplina binecuvantare de la Dumnezeu, in deplina ascultare de voia Lui, in zadar!Daca nu incepi casnicia ta cinstit, curat, serios si hotarat pe calea voii lui Dumnezeu, in zadar!Daca nu ti zidesti situatia ta, rostul tau, casa ta si toata umblarea ta pe cinste si pe munca vrednica, in zadar!2. De tot ce nu este intemeiat pe curatie si pe credinciosia in voia si in Cuvantul lui Hristos,sa fii sigur ca nici durata si nici pace,nici reusita si nici folosnu vei avea, ci vei lucra degeaba.

Tot ce este fara Dumnezeu va fi nimicit mai curand ori mai tarziu. Dar nu prea tarziu.3. Vei afla binecuvantare daca vei lucra cu Dumnezeu,dar vei afla chinuire daca lucrezi fara Dumnezeu.

Vei zidi pentru altii daca faci fara El.

Vei pierde mereu si vei sfarsi in prapastie daca lucrezi fara ajutorul si calauzirea lui Dumnezeu.4. Aceasta este totdeauna, pana la urma, soarta celor care incep si lucreaza fara Dumnezeu.

Asa au sfarsit cele mai vechi incercari omenesti fara El. i asa vor sfarsi si cele mai noi.5. Dar cand zideste Dumnezeu, totul este binecuvantat.

Cand Mana Lui sprijina un om sau o lucrare,o, ce roade frumoase, vrednice si dulci vor creste acolo!Ce suflete curate si statornice vezi in Lucrarea asta,ce invatatura sanatoasa si adevarata se face in ea,ce lucrari miscatoare si fapte vrednice se vad in Lucrarea la care colaboreaza Domnul!6. Daca roadele unui om sunt adevarate si durabile, atunci e semnul ca lucreaza impreuna cu El.

Daca roadele unei lucrari sunt adevarate si durabile, Dumnezeu zideste impreuna cu ea.

Cu un astfel de om si cu o astfel de lucrare insoteste te totdeauna,fiindca insotirea lui Dumnezeu ii va da sprijin si binecuvantare.7. Dar fereste te totdeauna de omul nestatornic si necinstit, care predica dragostea, dar el traieste in dezbinare.

Care vorbeste intr o lucrare, dar primeste daruri de la altele.

Care canta cu fratii, dar doarme la straini.8. Cu un astfel de lucrator, Dumnezeu nu va zidi niciodata. i nici ceea ce zideste el nu va dura.

Nici cei ce se lasa ziditi de el nu vor fi sanatosi.

Unde nu lucreaza Dumnezeu, ci omul, indata ce cade sau pleaca omul care proptea injghebarea,va cadea si injghebarea facuta de el.

Sau inainte de a pleca va cadea peste cel ce o face.9. Dar daca a zidit Domnul o Lucrare, chiar daca se duce zidarul folosit de Domnul acolo si chiar daca vor fi dusi toti zidarii , totusi cladirea lucrarii aceleia va ramane, pentru ca Dumnezeu a facut o;iar la vreme de nevoie, El ii poate inlocui in chip fericit pe toti cei pierduti sau plecati, innoind si primenind randurile lucratorilor; si Lucrarea aceea va ramane, fiindca este facuta de Dumnezeu.10. Totdeauna acolo unde este, frica ingheata inima si face intreaga fiinta a omului sa tremure.

Omul merge atunci dupa Dumnezeu numai fiindca este silit si n are incotro sa apuce si sa...