Se-mprastie nnoptarea in cercuri tot mai dese,fugind in ascunzisuri de codri nevazuti,din scame de lumina prind norii a se teseca-n Prima Dimineata in care-au fost facuti. Doar a tarziu ici colo mai vezi clipind arare,ca stelele prin ceata in nopti de primaveri,opaite vii ce inca nestinse ard fecioarecu maini neintinate de-a iadului []Se-mprastie nnoptarea in cercuri tot mai dese,fugind in ascunzisuri de codri nevazuti,din scame de lumina prind norii a se teseca-n Prima Dimineata in care-au fost facuti.

Doar a tarziu ici colo mai vezi clipind arare,ca stelele prin ceata in nopti de primaveri,opaite vii ce inca nestinse ard fecioarecu maini neintinate de-a iadului placeri.

Asteapta Rasaritul Luceafarului Dulcece mai naintea Zilei de Veci Se va ivi,ca fata obosita pe bratul Lui sa-si culcesi, langa El, odihna pe veci a-si regasi. Luceafar Sfant, Iisuse, de plans ni-e fata stoarsa,ca-n somnul cel de moarte pamantul e-adormit,simtim ca noaptea trece, ca zorii se revarsa,privirea ni-e intoarsa mereu spre Rasarit.

Rasai, arata-ti Fata o clipa mai devreme,ni-e-asa de dor, Iisuse, de Chipul Tau cel bland,ni-e dor ca glasu- i dulce pe nume sa ne cheme,le-am vrea, Iisuse, toate o clipa mai curand.

Adu-ne dezlegarea de-a lutului zavoaresi albul zbor din zorii seninei Diminetice-ntregul Cer va umple cu valuri de cantare,cu-atata multumire si-atatea frumuseti.

TRAIAN DORZ din Cantarea Cantarilor mele , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014