Este cineva bolnav intre voi? Sa cheme preotii Bisericii si sa se roage pentru el, ungandu-l cu untdelemn in numele Domnului. i rugaciunea credintei va mantui pe cel bolnav, si Domnul il va ridica si, de va fi facut pacate, se vor ierta lui (Iac 5, 14-15). Bunul nostru Dumnezeu, Cel ce ne-a dat viata []Este cineva bolnav intre voi? Sa cheme preotii Bisericii si sa se roage pentru el, ungandu-l cu untdelemn in numele Domnului. i rugaciunea credintei va mantui pe cel bolnav, si Domnul il va ridica si, de va fi facut pacate, se vor ierta lui (Iac 5, 14-15).

Bunul nostru Dumnezeu, Cel ce ne-a dat viata si sanatatea, ca un Parinte iubitor ce este, si ne vrea cu gelozie pentru El, ingaduie sa trecem prin anumite suferinte, spre inteleptirea si indreptarea noastra, dar nu ingaduie sa suferim mai mult decat putem noi duce, pregatindu-ne prilejul si mijloacele de izbavire.

Chiar atunci cand suntem certati de dragostea Parintelui Ceresc, El, Dumnezeu, are in mana Lui masura suferintei noastre, dupa cum zice Psalmistul David: Certand m-a certat Domnul, dar mortii nu m-a dat (Ps 117, 18).

Iata, de pilda, Sf. Ap. Iacov ne arata, in epistola sa (vezi motto-ul), darul vindecarii trupesti si sufletesti, pe care Marele Doctor ni-l da prin slujitorii Sai, daca noi credem si vrem sa apelam la darul Sau.

Am ajuns acum sa traim aceste vremuri de restriste, cand suntem bantuiti de raspandirea acestei boli si multi dintre semenii nostri sunt de-a dreptul infricosati. Dar, de unde, oare, ne vine aceasta frica? Intr-o astfel de situatie, unde alergam mai intai? La Mila si Pacea lui Dumnezeu, sau la ecranul care ne otraveste sufletul cu fel de fel de stiri alarmiste?Noi poate spunem sau credem ca suntem credinciosi, ca suntem crestini (urmasi ai lui Hristos) si credem in Dumnezeu, dar credem noi ca ne este de ajuns aceasta credinta superficiala? i dracii...