Lucrurile de pe pamant devin tot mai straine omului. Pe cel ce nu-l desparte Hristos si Evanghelia Sa de lume si de lucrurile din ea, il despart sistemele sociale. Cine si-a legat inima de pamant, ogoare, glie stramoseasca, bogatie, rang, avere, case, mosii, vine vremea cand nu le mai are. Unii si-au dat sufletul de []Lucrurile de pe pamant devin tot mai straine omului. Pe cel ce nu-l desparte Hristos si Evanghelia Sa de lume si de lucrurile din ea, il despart sistemele sociale. Cine si-a legat inima de pamant, ogoare, glie stramoseasca, bogatie, rang, avere, case, mosii, vine vremea cand nu le mai are. Unii si-au dat sufletul de groaza, punandu-si capat zilelor. Lumea si lucrurile din ea pier. Sfanta Scriptura de la inceput ne-a facut precizare, indemnandu-ne sa ne facem rost de inima noua, in care sa troneze duhul bland si umilit al Domnului Iisus ce se capata din Sfanta Sa Scriptura. Sa ne bizuim pe Domnul si din Sfanta Lui Carte sa capatam inima inteleapta care nu se teme de primejdii sau amenintari. Lumina tariei Lui ne da liniste si pace in asternutul nostru. Dorindu-L sincer si cu toata inima, care este centrul fiintei umane, El va crea posibilitatea de a fi gasit.

Biblia, stravechea Carte a cartilor, este izvor nesecat al stiintelor divine. Este mangaierea sufletelor nemangaiate si indrumatorul calatorului spre Patria Cereasca. Biblia este Cartea lui Dumnezeu, izvor nesecat de apa vie. Este insuflata de Duhul Sfant, ca prin ea sa aflam pacea cu Dumnezeu, prin Domnul Iisus Hristos. Ea ni-L descopera pe Dumnezeu. Vechiului Testament i se spune ca este umbra Celui Nou, caci prin el proorociile pregateau omenirea in vederea primirii lui Mesia Hristosul.

In cele patru Evanghelii, Domnul Iisus este descoperit si aratat lumii. In Faptele Sfintilor Apostoli Iisus Mantuitorul si Evanghelia Sa stau in centrul propovaduirii, in ciuda tuturor amenintarilor si a prigoanelor de orice fel. Numele Iisus este inaltat sus, ca steag de biruinta. In Epistole, Iisus Hristos este lamurit bisericilor si credinciosilor; iar in Apocalipsa, Dumnezeu ne arata ca prin El toate lucrurile ne sunt aratate, lamurite si indeplinite.

Orice carte nimeni nu o poate explica sau lamuri ca autorul ei. Astfel si Biblia. Cine se atinge de ea trebuie sa se sfinteasca prin Duhul Sfant. Citirea Bibliei nu e de ajuns. Nu e totul. Ea trebuie inteleasa in Duhul in care a fost scrisa, ca prin citirea ei sa ne atragem folosul mantuirii si nu al asandei vesnice, care inseamna deparare de la fata lui Dumnezeu in iadul vesnic nestins. Nu-i de ajuns mintea, ci si Duhul, si mai ales Duhul, Autorul ei. Numai avand permanent inspiratie duhovniceasca, vei avea orientare sigura. Sunt si duhuri straine de Cel Adevarat, care explica Biblia stramband calea Adevarului. De aceea, multe cai par bune omului, dar nu toate duc la viata. i Galatenii...