1 Bucuria nelegiuit a celor ce atrag la ei pe un suflet dezbinat, va fi mult vreme un ad post sub care dezbinatul va putea tr i acum pe fat , ceea ce mai inainte trebuia s tin in ascuns. C ci toti am gitorii lui, avand si ei fiecare de ascuns cate ceva, pe care el trebuie s -l acopere, vor acoperi []1 Bucuria nelegiuit a celor ce atrag la ei pe un suflet dezbinat, va fi mult vreme un ad post sub care dezbinatul va putea tr i acum pe fat , ceea ce mai inainte trebuia s tin in ascuns.

C ci toti am gitorii lui, avand si ei fiecare de ascuns cate ceva, pe care el trebuie s -l acopere, vor acoperi si ei la randul lor ceea ce v d la noul lor frate c zut.

Astfel o man va murd ri pe alta.

Un p cat va acoperi pe altul.

Si o nelegiuire va justifica pe alta.

Asa ocolesc oamenii marea si p mantul, ca s ajung la osanda vesnic (Matei 23, 15).2 Cine s-a intinat odat , cu mult mai lesne ii va fi s-o fac a doua oar .

Cine s-a rupt odat din locul unde s-a n scut, putin ii mai pas unde se mai opreste apoi.

Si cat st .

Pentru c nici un hristos mincinos si nici o credint fals , nu poate da pacea si siguranta sufletului.

De aceea cei r i n-au pace.3 Numai Domnul il tine pe cineva statornic. Dar indat ce omul s-a alipit de p cat, c lcandu-si statornicia, el nu mai are stabilitate, c ci el s-a rupt de Dumnezeu care Singurul il tine s nu cad .4 P catul va duce mereu sufletul ademenit pe unde se va simti el mai la ad post. Spre a fi mai ascuns si mai liber s fac tot ce vrea, neimpiedicat.

Iar inima cea impietrit , il va ap ra cel mai sigur, ori in care pester s-ar ingropa.

Vai de sufletul nefericit, ajuns...