Prin lacrimile care ne umezesc ochii noi dovedim ca aceasta minune s-a facut in viata noastra si ca am trecut prin aceasta minune a nasterii din nou, care ne-a deschis ochii sa vedem o alta realitate: lumea cea noua si minunata a Imparatiei lui Dumnezeu, care il transforma pe om si il face un om []Prin lacrimile care ne umezesc ochii noi dovedim ca aceasta minune s-a facut in viata noastra si ca am trecut prin aceasta minune a nasterii din nou, care ne-a deschis ochii sa vedem o alta realitate: lumea cea noua si minunata a Imparatiei lui Dumnezeu, care il transforma pe om si il face un om nou, un om vrednic, un om destoinic, un om harnic, un om cinstit, un om respectuos, un om demn, un om superior, un om vrednic de cinste, de respect, de demnitate in fata tuturor, care prin viata lui dovedeste ca este cu adevarat nou si cu adevarat superior. Vrei sa faca Dumnezeu o minune? Ai credinta de valoarea minunii pe care o ceri; Dumnezeu face minunea. N-ai credinta de acelasi pret pe care-l cere minunea pe care o ceri de la Dumnezeu? Nu se intampla minunea.

Pe vremea Mantuitorului erau multi orbi in Israel; au fost multi leprosi; au fost multi slabanogi nenorociti, dar nu s-au vindecat decat acei care au avut credinta. Domnul i-a intrebat in primul rand: Crezi tu ca Eu pot sa fac lucrul acesta? . i daca omul a spus: Cred, Doamne, din toata inima mea si Domnul a vazut ca in inima lui era cu adevarat aceasta credinta, minunea s-a produs.

O minune mare nu se face cu o credinta mica. Pentru o minune mare iti trebuie o credinta mare. Pentru o minune mica poate ca se mai poate si cu o credinta mica; dar minunea mantuirii sufletului, minunea vindecarii slabanogiei, minunea curatirii de lepra pacatului, minunea capatarii vederii noi care te orienteaza spre mantuirea lui Dumnezeu nu se capata fara o credinta mare. i aceasta credinta mare trebuie sa faca cel dintai pas: nasterea din nou.

Mantuitorul a spus: Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, aceluia ii spun ce trebuie sa faca. Cel dintai lucru este sa se lepede de sine, sa-si ia crucea lui in fiecare zi si sa Ma urmeze. i unde voi fi Eu, acolo va fi si ucenicul Meu .

Deci, cel dintai lucru pe care il cere Domnul este lepadarea de sine, adica...