Un glas mai trebuia la 1 Decemvrie 1918 ca sa avem si praznicul cel mare al infratirii religioase si sa fim iarasi un neam, o credinta, o singura biserica. Ca sa ne slabeasca, la anul 1700 papistasii straini ne-au rupt pe noi pe noi Romanii ardeleni in doua biserici. O parte din Romanii ardeleni sunt []Un glas mai trebuia la 1 Decemvrie 1918 ca sa avem si praznicul cel mare al infratirii religioase si sa fim iarasi un neam, o credinta, o singura biserica.

Ca sa ne slabeasca, la anul 1700 papistasii straini ne-au rupt pe noi pe noi Romanii ardeleni in doua biserici. O parte din Romanii ardeleni sunt catolici.

Prin ruptura asta, in corpul neamului s a deschis o rana mare din care veacuri dearandul a curs si curge si azi sange si venin intre frati.

Cand am scapat in anul 1918 din Egipetul strainilor, ar fi fost foarte firesc sa scapam si de rana din 1700.

Si am fi putut scapa. In marea si binecuvantata zi din 1 Decemvrie 1918, era la Alba Iulia o insufletire atat de mare incat un singur glas ar fi trebuit sa ceara si infratirea cea religioasa si ea s-ar fi facut. Duhul Domnului cu puterea Lui de infratire si intregire, plutea...