Lumina satelor, nr. 51, 15 decembrie 1929 Fiecare om are in viata lui un ideal: unul sa-si ridice o casa frumoasa, altul sa-si largeasca mosia, altul sa-si faca cele mai mari comoditati de trai tihnit etc. In anii din urma, am avut si eu un ideal evanghelic: sa am tipografie proprie pe care sa [] Lumina satelor, nr. 51, 15 decembrie 1929Fiecare om are in viata lui un ideal: unul sa-si ridice o casa frumoasa, altul sa-si largeasca mosia, altul sa-si faca cele mai mari comoditati de trai tihnit etc.

In anii din urma, am avut si eu un ideal evanghelic: sa am tipografie proprie pe care sa o pun cu totul in slujba Domnului.

Puteam si eu sa am idealul unei case, caci, iata, ajuns acuma la batranete, sunt ca un om fara casa si fara masa. Eu insa mi-am ales idealul unei tipografii.

Incalzit de acest ideal, mi-am cumparat o tipografie din Germania, o tipografie moderna, cu un milion si jumatate.

Adevarat ca fusesem putin prea rapit de aripile dragostei pentru lucrul Domnului. In cea mai mare parte, tipografia urma s-o platesc cu cambii grele de cate 40.000 lei lunar. Dar mi-am zis: fie! Voi pune in cumpana tot ce am si Domnul nu ma va lasa. i au urmat zile grele: am cazut pe front. A trebuit sa plec la Geoagiu. Parea totul pierdut. Dar Domnul nu m-a lasat. Fiul meu,...