(Lc 13, 10-17) Precum vedeti in evanghelia de duminica, Iisus le-a dat fariseilor o mustrare si o invatatura cum sa praznuiasca ziua Domnului. Dar sa luam aminte. Evanghelia de duminica ne mustra si pe noi si ne invata si pe noi cum sa tinem cu adevarat si bine praznicele Domnului. Pe multe din poruncile si [](Lc 13, 10-17)Precum vedeti in evanghelia de duminica, Iisus le-a dat fariseilor o mustrare si o invatatura cum sa praznuiasca ziua Domnului. Dar sa luam aminte. Evanghelia de duminica ne mustra si pe noi si ne invata si pe noi cum sa tinem cu adevarat si bine praznicele Domnului.

Pe multe din poruncile si invataturile Domnului Dumnezeu Ie-a stricat vremea si diavolul, dar parca pe nici una n-a stri cat-o asa de mult ca pe porunca a 4-a: Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cin steste pe ea . De la inceput, Lucifer, dia volul cel mare, a zis slugilor sale: Veniti sa stingem toate praznicele lui Dumnezeu de pe pamant! (Ps 73, 9). i de atunci diavolul lucra neincetat sa strice praznicele Domnului. Hotarat, iubitilor cititori, dumini cile si sarbatorile, asa cum se tin astazi, stau mai mult de jumatate in slujba dracilor decat in slujba maririi lui Dumnezeu. A 4-a porunca bisericeasca ne spune ca ziua a saptea duminica este ziua Dom nului. Dar diavolul sare astazi si raspunde ca a lui este aceasta zi. A mea este ziua a 7-a zice diavolul pentru ca in aceasta zi alearga oamenii sa-si ispraveasca daraverile si fac negustorii si targuri, de unde nu lipseste fiica mea Inselaciunea. In aceasta zi se strang oamenii sa faca clevete, minciuni, falii si mai ales in aceasta zi intra in casa si biserica mea: in crasma, unde ma preamaresc cu sudalme, betii, jocuri si destrabalari. Ziua a 7-a e ziua mea zice satana pentru ca in aceasta zi imi slujesc mie oamenii mai mult ca oricand .

Despre crestinii cei dintai, Scripturile ne spun ca ziua Domnului o petreceau intru invatatura apostolilor si in rugaciuni si fapte bune (Fapte 2, 24). Dar satana a tot stricat mereu sarbatorile, pana am ajuns la...