Cand Te-ai nascut, Iisuse, si ingerii de Suscantarea minunata a Pacii ne-au adus,s-a bucurat pamantul De mii de ani doreasa vina sa-l cuprinda odata Pacea Ta. Doreau sa vina muntii si apele-o doreau,si campul, si padurea, si toate-o asteptauIar Tatal o trimise prin Tine, Fiu Placut,toti ingerii-o vestira Dar lumea nu Te-a vrut! N-a vrut []Cand Te-ai nascut, Iisuse, si ingerii de Suscantarea minunata a Pacii ne-au adus,s-a bucurat pamantul De mii de ani doreasa vina sa-l cuprinda odata Pacea Ta.

Doreau sa vina muntii si apele-o doreau,si campul, si padurea, si toate-o asteptauIar Tatal o trimise prin Tine, Fiu Placut,toti ingerii-o vestira Dar lumea nu Te-a vrut!N-a vrut sa Te iubeasca, n-a vrut a Te urmape Tine, Domnul Pacii si n-a vrut pacea Ta,ci multi se invrajbira si multi s-au tulburat,la porti inchise, Pacea mereu plangand a stat.

Iar azi, ca niciodata, Iisuse, insetamde Pacea Ta, de Pacea pe care-o asteptamO, da-ne-o iarasi, Doamne Iisuse, cum au spusodata ingerasii cand coborau de SusLanga Ieslea minunata, editia a VII-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2017