7. Binefacerile Imparatiei lui Hristos se intind peste toata fiinta omului si a omenirii. Peste toate zilele si veacurile acestei fiinte. i peste toate trebuintele, atat cele vremelnice, cat si cele eterne. Dar in aceasta Imparatie nu se poate intra decat prin nasterea din nou (In 3, 3). Ea nu poate fi vazuta decat de []7. Binefacerile Imparatiei lui Hristos se intind peste toata fiinta omului si a omenirii.

Peste toate zilele si veacurile acestei fiinte. i peste toate trebuintele, atat cele vremelnice, cat si cele eterne.

Dar in aceasta Imparatie nu se poate intra decat prin nasterea din nou (In 3, 3).

Ea nu poate fi vazuta decat de cei care au capatat vederea cea noua. i nu poate fi mostenita decat de cei nascuti din Cuvantul lui Dumnezeu si din Duhul lui Dumnezeu (In 3, 5).

Ea cere o viata neaparat noua si sfanta. Nimeni nu va intra acolo fara o astfel de viata.

Fiindca si daca ar intra, n ar putea trai. Aerul ei cere altfel de plamani.8. In Imparatia Minunata a Celui Minunat nu se poate intra decat printr o nastere minunata, care este nasterea de Sus (In 3, 3; 5).

Nasterea din Dumnezeu (In 1, 13).

Nasterea din Cuvantul Adevarului (Iac 1, 18). i innoirea facuta de Duhul Sfant (Tit 3, 5),dintr o samanta neputrezitoare (I Ptr 1, 23).9. Toate imparatiile pamantului pier, dar Imparatia lui Hristos nu va avea sfarsit (Lc 1, 33).

Toate promisiunile imparatilor lumii acesteia trec si se nimicesc, dar ale lui Hristos raman vesnice (Mt 24, 35).

Toti supusii imparatilor lumesti sunt, pana la urma, inselati si parasiti, dar cei ce L slujesc pe Iisus sunt si vor fi fericiti vesnic (Lc 6, 20).10. Cand gurile incep sa strige, putine sunt inimile care nu se clatina,putine sunt...