Noapte de Craciun, curata,Noapte-a Nasterii, preasfanta,Cata pace-mbelsugataTorni in inima infranta! In ce strai de bucurieInfasori tu lumea toata,Zvon de rai si vesnicie,Noapte de Craciun, curata. Oameni ce-au purtat prin ceataUriasa lor povaraPot pasi in noua viata,Zvon de noua primavara. Caci Iisus MantuitorulS-a nascut in ieslea sfanta,Ca sa mantuie poporul,Biata inima infranta. S-a nascut sarac, in []Noapte de Craciun, curata,Noapte-a Nasterii, preasfanta,Cata pace-mbelsugataTorni in inima infranta!In ce strai de bucurieInfasori tu lumea toata,Zvon de rai si vesnicie,Noapte de Craciun, curata.

Oameni ce-au purtat prin ceataUriasa lor povaraPot pasi in noua viata,Zvon de noua primavara.

Caci Iisus MantuitorulS-a nascut in ieslea sfanta,Ca sa mantuie poporul,Biata inima infranta.

S-a nascut sarac, in paie,Prunc al pacii si-al iubirii, Ca sa arda-n valvataieVechea lume a pieirii i sa-nalte, peste moarte,Rod al rastignirii Sale,Lumea celor scrisi in Carte,Lumea dragostei totale.

Slava ie, scump Iisuse,Creang-a cerului, boltitaPeste sufletul ce- i spuseBucuria sa smerita!Slava tie, noapte sfanta,Noapte de Craciun curata!Canta frate, sora, canta,Canta pacea-mbelsugata,Pacea Lui in dar primita,Pacea Sangelui iertariiFii in veci de veci slavita,Sfanta noapte a-ntruparii!SERGIU GROSSU din Pietre de aducere aminte ,Editura Oastea Domnului, Sibiu, 2002