Am ajuns, cu ajutorul Domnului, la mareata Sarbatoare a Nasterii Mantuitorului nostru Iisus Hristos. i, ca de fiecare data, perioada postului a fost o buna pregatire pentru aceasta Sarbatoare. Cu ceva timp in urma, nu intelegeam pe deplin importanta postului. Multi dintre noi am putea spune ca este usor sa postesti. Dar cred ca, mai []Am ajuns, cu ajutorul Domnului, la mareata Sarbatoare a Nasterii Mantuitorului nostru Iisus Hristos. i, ca de fiecare data, perioada postului a fost o buna pregatire pentru aceasta Sarbatoare. Cu ceva timp in urma, nu intelegeam pe deplin importanta postului. Multi dintre noi am putea spune ca este usor sa postesti. Dar cred ca, mai intai de toate, se cere ca in post sa renuntam la pacat. Nicidecum nu putem spune ca postim doar pentru ca ne hranim cu mancare de post. Cred ca, in aceasta perioada pregatitoare, am folosit timpul pentru a citi mai mult, pentru a ne ruga mai mult, pentru a merge cat putem de des la Sfanta Biserica. Poate de multe ori, inainte de aceasta Sarbatoare, ne pregatim mai mult pentru cele trupesti.

Dar sa nu uitam insa de sufletul nostru, care are nevoie de curatire, prin Sfanta Impartasanie. Este cel mai bun medicament pentru suflet, dar si pentru trupul nostru, asa spun si recomanda Sfintii.

Ar fi minunat daca, mai intai de toate, ne-am pregatit inima pentru Nasterea Domnului. Nu doresc sa judec pe nimeni, pentru ca Dumnezeu ne cunoaste viata fiecaruia. E usor sa scrii, sa dai sfaturi altora, dar cel mai greu este sa le aplici in viata ta. De aceea doresc ca aceste randuri sa-mi fie adresate mie, in primul rand.

Iar apoi fiecare sa-si puna intrebarea: Cum ma pregatesc pentru a intampina Sarbatoarea Nasterii Domnului? . Vedem ca in oras, prin toate locurile, reclamele si toate lucrurile ne creeaza o falsa imagine asupra acestei Sarbatori. Totul este invelit intr-un ambalaj cat mai comercial, determinandu-ne, de fapt, sa uitam ce sarbatorim. Peste tot, Mos Craciun a luat locul Pruncului Iisus.

Daca am privi inapoi, ne-am da seama ca nu bradul sau cadourile sunt centrul acestei Sarbatori. In mod deosebit, deci in primul rand, Pruncul Iisus trebuie neaparat...