Pe pamant pace, intre oameni bunavoire (Lc 2, 14) Credeti ca am venit sa aduc pace pe pamant? Eu va spun: Nu! ci dezbinare (Lc 12, 51) N-am venit sa aduc pacea, ci sabia! (Mt 10, 34) La Craciun se vorbeste mult despre pacea pe care au cantat-o ingerii din cer: Pe pamant pace, intre []Pe pamant pace, intre oameni bunavoire (Lc 2, 14)Credeti ca am venit sa aduc pace pe pamant? Eu va spun: Nu! ci dezbinare (Lc 12, 51)N-am venit sa aduc pacea, ci sabia! (Mt 10, 34)La Craciun se vorbeste mult despre pacea pe care au cantat-o ingerii din cer: Pe pamant pace, intre oameni bunavoire . Dar sunt atat de putini crestinii care cunosc intelesul cel adevarat al acestei paci.

Domnul Iisus s-a nascut si a venit pe pamant sa nimiceasca vrajmasia dintre om si Dumnezeu, pe care o facuse Adam prin pacatul neascultarii. Domnul Iisus a veni sa-l impace din nou pe om cu Dumnezeu; sa impace din nou omenirea cu Dumnezeu. Vestea cea buna a acestei impacari a adus-o Nasterea Domnului. Dar nasterea era numai vestirea acestei impacari. Ea trebuia pecetluita prin sangele Crucii. Sus, pe Crucea Golgotei Domnul Iisus ne-a impacat cu Dumnezeu si ne-a facut din nou fiii Lui.

Dumnezeu ne-a impacat cu El prin Iisus Hristos facand pace cu noi prin Sangele Crucii Sale (II Cor 5, 18). Sus, de pe Crucea Golgotei, Domnul Iisus ne-a lasat pacea cea dulce si sfanta a iertarii noastre cu Dumnezeu. Aceasta e o pace launtrica, o pace sfanta, care n-are nimic cu lumea si cu framantarile ei.

Cel ce traieste in pacea si impacarea Crucii are aceasta pace sfanta, chiar daca o viata intreaga n-ar avea pace in lume, ci numai framantari si necazuri. Toti cei ce au aceasta pace sfanta traiesc in dragoste si fratietate dulce ca intr-o familie a Domnului. Familia Domnului si copiii Domnului au pacea cea adevarata, au pacea lui Iisus, pe care nimeni nu o poate lua de la ei si nimeni nu o poate tulbura.

Au, oare, crestinii de azi aceasta pace a Crucii? Hotarat, nu! Marea multime a crestinilor de azi nu cunoaste pacea Crucii. Pacea pe care o aduce Nasterea Domnului este azi mai mult un fel de dulcegarie goala si trecatoare. Scoateti imbuibarea de mancare si bautura din Craciunul crestinilor de azi, si toti vor striga intr-un glas: acesta n-a fost Craciun.

Cei pacatosi n-au pace , spune cuvantul lui Dumnezeu la Isaia. Pacea cea adevarata a nasterii Domnului o pot avea si gusta numai cei care traiesc in pacea si impacarea Crucii in viata cea noua. i acum sa cercetam mai departe pacea pe care ne-a adus-o si ne-a lasat-o Domnul Iisus. Citind in Noul Testament cu atentie ni s-ar parea o contrazicere intre ceea ce a spus Mantuitorul despre pace. Caci, la Nasterea Domnului Cerul de sus ne-a lasat parola: Pe pamant pace , iar Domnul Iisus asisderea ne-a lasat testamentul pacii: Pace las voua, pacea Mea dau voua (In 14, 27). Dar de alta parte tot Mantuitorul ne-a lasat cuvintele testamentare: N-am venit sa aduc pace pe pamant, ci dezbinare si sabie Adancind, insa aceasta aparenta contrazicere din ea vom afla urmatorul mare adevar de mantuire sufleteasca.

Domnul Iisus a avut o pace sfanta care iesea din cuvintele Lui de la Ioan:...