Un frate tanar scrie undeva: Ca fiecare tanar, plin de ravna pentru Domnul, aveam si eu planurile mele pentru El, si-mi era teama ca nu cumva Domnul sa mi le schimbe. Mergand odata pe drum, ma gandeam ca s-ar putea intampla ca Domnul sa-mi schimbe roata planurilor si atunci ce va fi? Atunci, amarat, raspundeam: []Un frate tanar scrie undeva: Ca fiecare tanar, plin de ravna pentru Domnul, aveam si eu planurile mele pentru El, si-mi era teama ca nu cumva Domnul sa mi le schimbe. Mergand odata pe drum, ma gandeam ca s-ar putea intampla ca Domnul sa-mi schimbe roata planurilor si atunci ce va fi? Atunci, amarat, raspundeam: Voi face asa cum va voi Domnul, pentru ca eu imi sunt dusman, iar Dumnezeu imi e cel mai mare binevoitor. Cu El traiesc, fara El ma distrug.

In acest timp de apasare sufleteasca si de nepotrivire intre gandurile mele si Dumnezeu, mintea mea este luminata de cuvintele: Jertfa arderii de tot. Nu m-am gandit la acest lucru niciodata. Aceasta jertfa inseamna ca se consuma in intregime pentru Dumnezeu, in flacari, pe altar. Aceasta jertfa e prima intre jertfe, este cea mai insemnata. Dupa ea, urmeaza jertfa de mancare, inchinare, ispasire, multumire, de vina etc. Adica aceasta inseamna ca in viata mea vine mai intai predarea mea in bratele lui Dumnezeu pe deplin, in intregime, fara sa mai pastrez ceva pentru mine.

Lectia a fost tare, am inchis repede locul unde erau scrise cuvintele acestea si am mers mai departe prin holde. Dar in mintea mea suna mai departe: Trebuie sa dau totul, si planurile si tot. Eram necajit, de ce am deschis tocmai acolo. N-a...