13 Hristos nimiceste ura si dezbinarea oriunde ajunge El. El este Pacea care din doi totdeauna face unul. Care apropie pe cei departati, care impaca pe cei certati, care acopere prapastiile, care nimiceste vrajmasiile, care trece peste orice deosebire dintre suflete. Aceasta o face Hristos oriunde este primit si ascultat sincer. 14 []13 Hristos nimiceste ura si dezbinarea oriunde ajunge El.

El este Pacea care din doi totdeauna face unul. Care apropie pe cei departati, care impaca pe cei certati, care acopere prapastiile, care nimiceste vrajmasiile, care trece peste orice deosebire dintre suflete.

Aceasta o face Hristos oriunde este primit si ascultat sincer.14 Oriunde se ridica ziduri despartitoare, priviti bine si veti vedea ca diavolul este acela ce le ridica si pacatul.

Caci numai pacatul dezbina si ceea ce este din pacat.

Dumnezeu si Cuvantul Lui nu desparte ci uneste sufletele oamenilor.

Nu versetele sfinte fac dezbinarea ci pacatul, trufia, neascultarea si ura, o fac.

Hristos Se arata totdeauna ca sa nimiceasca lucrarile diavolului.

Ajutati-L pe Hristos si nu pe Satana.15 Unde lucreaza dragostea si Duhul lui Hristos, acolo se niveleaza totul. Cei de sus se coboara iar cei de jos sint ridicati. Multimea sufletelor sta fericita in jurul aceleiasi mese de dragoste la care se aduce si de la care se ia cu plinatate si bucurie, fiecare simtindu-se cu toti ceilalti, o inima si un gind.

O, ce dulce este masa aceasta. Si ce neuitat ramane ospatul acesta!17 Izolati pe cei care fac dezbinarile si sa nu mai aveti nici o legatura cu ei.

Ajutati-L pe Hristos sa nimiceasca barierele, sa zdrobeasca incredintarile gresite, interesele inguste, trufia sectara, setea dupa intaietate si cautarea slavei desarte dintre voi.

Caci numai aceste ispite satanice despart sufletele in tabere, atata...