Nu putem trece la cele prezentate in capitolul acesta desfasurate in anul 1937 fara a pomeni intre marile biruinte ale anului 1936 despre puternica inflacarare ce crestea in randurile tineretului Oastei. Nu numai la noi, la cei din Sibiu, care alcatuiam un fel de tanara garda a Parintelui Iosif, ci in toata tara avea []Nu putem trece la cele prezentate in capitolul acesta desfasurate in anul 1937 fara a pomeni intre marile biruinte ale anului 1936 despre puternica inflacarare ce crestea in randurile tineretului Oastei.

Nu numai la noi, la cei din Sibiu, care alcatuiam un fel de tanara garda a Parintelui Iosif, ci in toata tara avea loc o mare miscare si crestere in Domnul a tineretului credincios.

La staruintele noastre, ale celor din jurul sau, care nu incetam sa-l rugam pe parintele sa incuviinteze aparitia unui supliment pentru tineret in foaia Isus Biruitorul , dragostea lui a cedat. A acceptat cu bucurie pana la urma toate eforturile si cheltuielile care se cereau in plus, mai ales ca asa si-ar fi putut vedea implinita inca una din marile lui dorinte: aceea de a da tarii si Bisericii un tineret nou si inflacarat pentru Hristos. Iar acestui tineret, acum putea sa-i dea si o foaie a lui.

Astfel, cu nr. 5, din 26 ianuarie 1936, aparu primul numar din foaia Tineretul Oastei , ca supliment la Isus Biruitorul , in patru pagini.

Pe prima pagina, Parintele Iosif scria, printre altele:Slavit sa fie Domnul! Iata, infloresc si se coc mereu roadele de la Oastea Domnului. O biruinta a Domnului sunt si tinerii nostri voluntari, tineretul Oastei Ceata lor si freamatul lor au crescut an de an Acest freamat isi cauta o iesire Iata acum avem un modest inceput, o foaie a tineretului OasteiProgramul acestui inceput, ca peste tot programul Oastei este Iisus Mantuitorul si Jertfa Lui Sfanta. Il vom vesti si de aici pe Iisus cel Rastignit, luptandu-ne mereu sa-i scoatem si pe tineri din lume si sa-i aducem la picioarele Crucii, in Biserica Lui.

In genunchi, la picioarele Crucii aflarea lui Iisus cel Rastignit aceasta este ceea ce trebuie si tineretului nostru.

I se da tineretului nostru de astazi carte multa, dar nu i se da Cartea Cartilor Biblia, de aceea ramane analfabet in cele duhovnicesti si de aceea tinerimea, despre care se spune mereu ca e viitorul si nadejdea, nu mai vine. i nici nu va...