Cele ce le vedem acum si cele ce le auzim, pentru foarte multi pot parea lucruri noi si neobisnuite si sunt cu adevarat asa. In mijlocul lumii in care traim, o nunta ca aceasta pare intotdeauna ca fiind ceva nou, ceva neobisnuit. Dumnezeu a facut acum, in vremile noastre, minunea acestor innoiri binecuvantate in []Cele ce le vedem acum si cele ce le auzim, pentru foarte multi pot parea lucruri noi si neobisnuite si sunt cu adevarat asa. In mijlocul lumii in care traim, o nunta ca aceasta pare intotdeauna ca fiind ceva nou, ceva neobisnuit.

Dumnezeu a facut acum, in vremile noastre, minunea acestor innoiri binecuvantate in aceasta Lucrare, despre care s-a mai spus si mai inainte. i in cuvantul chiar de dinaintea acestui cuvant s-a zis ca a fost un om trimis de Dumnezeu ca sa marturiseasca despre Lumina.

Acest om pe care L-a trimis Dumnezeu in mijlocul poporului nostru a fost profetul neamului nostru. Pentru ca in lucrarea cea tainica a lui Dumnezeu, fiecare vreme isi are profetul ei si fiecare popor isi are profetul lui.

Profetul poporului nostru, trimis de Dumnezeu chiar in momentul de rascruce minunata si fericita a istoriei noastre, a fost acela prin care Dumnezeu a ridicat in mijlocul poporului nostru aceasta Lucrare noua si vie, si sfanta a Oastei Domnului.

Parintele Iosif Trifa a fost un profet! Suntem prea aproape de el ca sa vedem ce urias om a fost omul acesta prin care Dumnezeu a facut aceasta Lucrare.

Cei care stiti ce greu este sa aduci la Dumnezeu un singur suflet si sa-l faci sa se nasca din nou si sa se transforme dintr-un om vechi intr-un om nou sa aduci la Dumnezeu o singura familie care, dintr-o familie veche, cu o purtare veche, rea, intunecata si stricata, sa se transforme si sa ajunga o familie noua si frumoasa, in care sa traiasca harul lui Dumnezeu, Lumina lui Dumnezeu, tot ce i nobil, curat si bun aceia care, zic, se lupta sa aduca la Dumnezeu un singur suflet stiu ce grea lupta e aceasta si cu cate lacrimi si jertfe e impreunata adeseori lupta de salvare a unui sigur suflet spre mantuireDar o lucrare care cuprinde in numarul ei numarul nenumarat al tuturor acelora care, ca si noi, aici si pretutindeni, L-au aflat pe Dumnezeu, si-au schimbat viata si au devenit oameni noi prin aceasta Lucrare minunata? Ne putem inchipui atunci cat de mare cantitate de lacrimi, de jertfa, de rugaciune, de putere a trebuit catre Dumnezeu si de la Dumnezeu pentru ca sa se faca o astfel de lucrare in mijlocul poporului nostru.

De obicei lucrarea fireasca dureaza cat omul firesc si, uneori, mai putin decat el Dar lucrarea duhovniceasca dureaza mult mai mult decat cel prin care Dumnezeu a facut acea lucrare.

Parintele nostru duhovnicesc s-a dus la Domnul! Sunt atatia ani de atunci, dar acum se verifica si se va verifica in veci inca adevarul acestor cuvinte marturisite de el cand a spus: Lucrarea Oastei Domnului nu-i lucrarea omului, nu-i o lucrare omeneasca, nu-i o lucrare trecatoare, nici o lucrare fireasca; e Lucrarea lui Dumnezeu, revarsarea Duhului Sfant. i ea va trai si va birui, pentru ca nimeni nu o va putea impiedica si nimeni nu o va putea nimici, pentru ca este lucrarea lui Dumnezeu, care va dura atata cat El va hotari si a randuit pentru ea. Eu sunt un om slab si neputincios; eu ma voi duce si voi pleca Lucrarea aceasta nu este a mea Dumnezeu m-a trimis sa o fac, este Lucrarea Lui si El Insusi va purta grija de ea Eram in mijlocul unor mari incercari acuma atatia zeci de ani cand el inca traia pe pamant si el ne-a incurajat mereu: Nu descurajati niciodata, chiar daca s-ar intampla cu mine orice; Lucrarea este a lui Dumnezeu si El o va duce sigur la biruinta .

Noi vedem acum, dupa cincizeci de ani de la cuvintele acestea, cat de adevarata era marturisirea lui, cat de mare era adevarul pe care ni l-a spus i cand un adevar se verifica cu durata si cu roade, aceasta il arata ca el este Adevarul lui Dumnezeu.

Se vorbeste despre multe adevaruri acum, sunt multi oameni care se numesc trimisi ai Adevarului acum; dar daca lucrarea lor nu dureaza si daca lucrarea lor nu are roade aceasta arata ca ei nu sunt din Adevarul cel adevarat al lui Dumnezeu, ci din adevarurile false care, ca si stelele...