Cand, dupa o iarna friguroasa si indelungata, apare prima zi de primavara ce cantec de lumina intoneaza primele raze stralucite ale unui soare cald peste campia care invie, peste padurile care se trezesc, peste izvoarele care se bucura Asa este Dragostea lui Dumnezeu venind in viata noastra. 1. Cartea Vesnica a Dumnezeului Vesnic incepe [] Cand, dupa o iarna friguroasa si indelungata, apare prima zi de primavara ce cantec de lumina intoneaza primele raze stralucite ale unui soare cald peste campia care invie,peste padurile care se trezesc,peste izvoarele care se bucuraAsa este Dragostea lui Dumnezeu venind in viata noastra.1. Cartea Vesnica a Dumnezeului Vesnic incepe cu Dumnezeu, fiindca inainte de El n a fost nimic.

El era din Vesnicie, mai inainte de orice altceva,tot ce a fost inainte de Inceput, cand nu era decat El, Dumnezeul Vesnic din Care la un moment dat au iesit pe rand toate cele ce au avut o nastere, formand inceputul lumii.2. Nu stim ce este Vesnicia aceea din care sa nas-cut Timpul, adica veacurile (cum scrie la Evrei 1, 2), prin Fiul Sau.

Lumina care sa exteriorizat din Dumnezeu-Tatal, spre a incepe, cu Ziua Intai, Viata sub forma ei de azi,era Dumnezeu Fiul. Lumina Lui ne straluceste de a tunci numai inainte. Inapoia Lui nu mai vedem nimic.3. Nu stim nici ce forma avea Fericirea in care locuia Domnul Dumnezeu inainte de a ni se descoperi atat cat ni se descopera Fericirea in care locuieste El acum.

Nu stim nici ce forme avea Viata care era in El mai inainte de a ni se descoperi atata cat ni se descopera Viata care...