Fratii mei dragi, sa stiti ca noi nu suntem numai materie, ci suntem si spirit, si duh, si suflet. i omul nostru launtric are nevoie de hrana duhovniceasca. i hrana duhovniceasca este Cuvantul lui Dumnezeu. V-am indemnat staruitor si-i indemnam pe tinerii nostri sa citeasca mai mult Cuvantul lui Dumnezeu. Indemnam pe tinerii nostri sa []Fratii mei dragi, sa stiti ca noi nu suntem numai materie, ci suntem si spirit, si duh, si suflet. i omul nostru launtric are nevoie de hrana duhovniceasca. i hrana duhovniceasca este Cuvantul lui Dumnezeu.

V-am indemnat staruitor si-i indemnam pe tinerii nostri sa citeasca mai mult Cuvantul lui Dumnezeu. Indemnam pe tinerii nostri sa puna mana pe Cuvantul lui Dumnezeu, sa urmeze pilda tanarului Timotei, despre care Sfantul Apostol spune: Din pruncie cunosti Sfintele Scripturi, care pot sa-ti dea intelepciunea care duce la mantuire . Sa se cerceteze de catre toti fratii mai mult Cuvantul lui Dumnezeu. Pentru ca, fratilor dragi, trebuie cautat, in Cuvantul lui Dumnezeu, Hristos. i Il vom gasi pe Hristos. Nu cautati niciodata cuvinte cu care sa impungeti pe cineva. Nu cautati sa va aparati forma de credinta. Caci nu vom gasi niciodata in Cuvantul lui Dumnezeu astfel de unelte prin care sa ne aparam interesele noastre, cand si astazi, atatea gloate cate numara turma lui Dumnezeu studiaza Biblia ca sa gaseasca unelte sa apere forma de credinta. Noi nu avem o credinta a noastra [insine]. Noi avem credinta care a fost data sfintilor o data pentru totdeauna.

Cuvantul lui Dumnezeu trebuie cercetat in post si in rugaciune. Trebuie sa patrundem in tainele Bibliei prin Duhul in care a fost scrisa Biblia. Pentru ca ramanand numai la litera cum spune Sfantul Apostol Pavel , litera omoara, dar Duhul da viata .

Pe mine ma doare inima cand vad cum atatia oameni din alte bisericute se leaga de litera cu atata tarie, lasand Duhul la o parte. Ii aud mereu vorbind: Ce spune la Marcu 16, 16? Bietii oameni, cum se framanta cu litera , lasand la o parte Duhul lui Dumnezeu! Se lupta mereu ca sa patrunda tainele Bibliei cu litera Bibliei. Dar sa stiti ca n-o vor afla niciodata. Se vor forma inca tabere vrajmase, care sa se lupte una impotriva celeilalte. Se vor forma inca bisericute, cata vreme oamenii nu vor patrunde in tainele Cuvantului lui Dumnezeu.

Daca Domnul ne-a aratat ca litera omoara, iar Duhul da viata, atunci cercetati Cuvantul lui Dumnezeu, fratilor, in Duhul in care a fost scris.

Sfantul Apostol Pavel il indemna pe Timotei: Timoteie, ia seama cum citesti, ia seama la invatatura pe care o dai altora, ca, daca vei face asa, te mantui pe tine si pe cei care te asculta . Deci, iata, Cuvantul lui Dumnezeu ne face atenti pe fiecare: Timoteie, ia seama la citire Dragi tineri, stiu ca voi cititi, pentru ca asa e tineretul, dornic sa cunoasca lucruri noi si minunate, sa descopere ceea ce-i in jurul lui; insa sa stiti: noi va legam de inima sa nu cititi alta carte cu atata dor cum cititi Biblia, Cuvantul lui Dumnezeu. Cand veti patrunde in tainele Cuvantul lui Dumnezeu, in gradina minunata a Bibliei, va veti desfata ca vulturul in inaltimi. Acolo sunt taine atat de adanci si minunate, acolo veti descoperi lucruri din Imparatia lui Dumnezeu. Acolo Il veti descoperi pe Domnul Iisus Hristos cand Il veti vedea cum a spus odinioara Filip: Invatatorule, arata-ne pe Tatal si ne va fi de-ajuns. i Domnul i-a raspuns: De-atata vreme sunt intre voi, Filipe, si nu M-ati cunoscut pe Mine? Cine M-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal .

Filip, de data aceasta, avea un lucru al materiei: el credea ca si Dumnezeu este materie, cum a aparut Domnul Iisus intre oameni. i de aceea spune: Arata-ne pe Tatal si ne va fi de-ajuns O, litera legii! Cat de mult rau a facut litera legii in poporul lui Israel din vechime! Cat de mult rau a facut litera legii oamenilor din Vechiul Testament! i este un simbol in Noul Testament, [care arata] cat de mult rau aduce ea, litera , asupra oamenilor care nu pot si nu vor sa patrunda Cuvantul lui Dumnezeu. Spune Sfantul Apostol Pavel ca ei nu voiau sa vada, caci insusirile lui Dumnezeu se vad lamurit de la facerea lumii, daca te uiti cu bagare de seama la ele .

Noua, carora ne trebuie sa-L vedem pe Dumnezeu in carne si oase noi nu-L vom putea vedea niciodata Caci Il vedem pe Dumnezeu in firicelul de iarba Il vedem pe Dumnezeu in stropul de ploaie Il vedem pe Dumnezeu in vanturile care bat in jurul nostru Este lucrarea mareata a lui Dumnezeu prin care se arata puterea Lui minunata.

Spunea un frate mai inainte aici ca, daca nu se naste cineva din nou, nu va putea vedea Imparatia lui Dumnezeu si nu o va putea mosteni.

Bietii oameni Fratii mei dragi, ma tem sa nu fie si printre noi din aceia care se framanta mereu cu nasterea din nou si dau diferite definitii, cum ca ar spune la Marcu 16, 16 ca botezul ar fi nasterea din nou . Dar Domnul ii arata lui Nicodim: Cine nu se naste din apa si din Duh . O, litera aceasta Domnul Iisus a vorbit despre un lucru material, ca sa putem intelege tainele Lui. De ce credeti ca a facut inmultirea painilor?Apostolul si Evanghelistul Ioan ne vorbeste cu multe amanunte despre minunea aceasta a inmultirii painilor, pentru ca vrea sa ne arate noua oamenilor in mod pamantesc, ca noi nu-L putem intelege altfel. Pentru aceasta, si Domnul le spune celor ce Ii cereau semne si minuni: Un neam preacurvar cere semne si minuni, dar nu i se va da .

Minunile, fratilor dragi, le cauta oamenii cu atata nesat.

Zilele trecute imi spunea cineva: Dragul meu, de cinci ani de zile am staruit dupa vorbirea in limbi . i atunci i-am spus: Dragul meu, tu stii ca Duhul Sfant are noua daruri si darul ultim este vorbirea in limbi, asa cum arata Biblia. Dar Sfantul Apostol n-a incurajat deloc lucrul acesta, pentru ca stia ca, pe parcurs, litera aceasta va putea inlocui Duhul si va aduce mult rau omenirii Dar acesti oameni raman la ale lor: ca nasterea din nou este botezul scufundarea in apaDomnul Iisus stia ca oamenii nu vor putea fi in stare sa inteleaga nasterea din nou si de aceea a asemanat-o in fata lui Nicodim, spunandu-i: Vantul sufla dincotro vrea si merge unde vrea; nimeni nu intelege de unde vine si unde merge titi fratiile voastre de unde vine vantul acesta?Asa spune Domnul ca e nasterea din nou. E o lucrare tainica, fratilor dragi. E o lucrare tainica. Noi putem vedea urmarile nasterii din nou, dar nu putem vedea de unde vine si pana unde merge nasterea din nou.

Ar fi foarte simplu, fratii mei, sa intram in apa si sa ne nastem din nou; sa iesim din apa si sa spunem: Ne-am nascut din nou Este foarte simplu, dupa mentalitatea unora...