Toata nadejdea noastra este, insa, in ocrotirea lui Dumnezeu. Vedeti ce minunat a lucrat Dumnezeu in decursul istoriei acestei Lucrari! Cata vreme intre noi nu era unitate ca stiti bine cate neintelegeri si dezbinari erau, ca te duceai de la adunare de sapte ori, de zece ori mai trist de cum [mergeai]; ca auzeai []Toata nadejdea noastra este, insa, in ocrotirea lui Dumnezeu. Vedeti ce minunat a lucrat Dumnezeu in decursul istoriei acestei Lucrari! Cata vreme intre noi nu era unitate ca stiti bine cate neintelegeri si dezbinari erau, ca te duceai de la adunare de sapte ori, de zece ori mai trist de cum [mergeai]; ca auzeai numai certuri si neintelegeri, si contradictii in adunare , atata vreme, Dumnezeu a facut ca si din afara sa vina neintelegeri. De ce? Ca sa ne trezeasca pe noi! Ca datoria noastra este, in primul rand, sa avem intre noi unitate, caci dupa aceea Dumnezeu va ingriji de celelalte.

Ati vazut? Pe masura ce s-a refacut unitatea frateasca, cum s-au imbunatatit si conditiile din afara. Ce bucurie este acum cand vii la adunare si te duci inapoi mai bucuros si mai fericit! Ca, de la cel care ia primul cuvantul si pana la cel din urma, intre frati e unitate si intregire. E ca si cum unul preda altuia acelasi mesaj frumos, imbogatit prin ceea ce da Dumnezeu fiecaruia. i te duci fericit de fiecare data. Cat de bucurosi ne intalnim noi acum unii cu altii! Nu mai avem probleme; sau, daca sunt, sunt asa de minore si de neimportante, ca nici nu le evidentiem intre noi. Avem insa bucuria si pacea cand vedem ca, in toata tara, Cuvantul lui Dumnezeu [se vesteste]. Cand s-ar fi putut, in conditiile de atunci, face adunari de mii de oameni intr-un loc public, cum e cimitirul din Sibiu? Sau nunti asa de minunate cum am avut noi in anii acestia de cand a inceput sa se refaca unitatea frateasca?De aceea am zis de la inceput: dragoste si unitate intre frati. Asta-i garantia ca si in afara Dumnezeu va nivela drumul nostru si va spulbera impotrivirile furtunilor. Iar daca totusi ingaduie, pentru incercarea credintei noastre, si cate o furtuna, Dumnezeu ne da destula putere sa trecem cu multumire sufleteasca prin ea. Chiar daca ajungem uneori, din pricina dragostei de Dumnezeu sau a dragostei de frati, sau a grijii de bunul mers al Lucrarii, sa trebuiasca sa mai fim supusi la cate o incercare si povara, ne intoarce Dumnezeu cu varf si indesat tot ceea ce pagubim din cauza Lui, altfel. Dar multumirea sufleteasca pe care o ai ca ai facut pentru Domnul si ca ai suferit pentru dragostea Lui, asta-i o avutie pe care n-o intrece nici un milion de dolari din lume si nici o alta avutie lumeasca.

De acea, bucurati-va, cum spune Cuvantul Domnului pe care-l cantam in fiecare duminica: Bucurati-va cand veti fi prigoniti si batjocoriti din pricina Numelui Meu. Bucurati-va atunci si veseliti-va, ca plata voastra este multa in ceruri . Acesta e un cuvant de aur ceresc! Ar trebui sa ne bucuram totdeauna cand avem, prin ingaduinta lui Dumnezeu fara sa provocam noi, dar din dragoste de Dumnezeu , cate o incercare si de felul acesta in viata.

Cam acestea erau lucrurile pe care am vrut sa ni le impartasim. i bucuria cea mare ca ne vedem fata catre fata; si ca suntem in campul muncii lui Hristos. i, cand esti in timpul muncii, n-ai timp de stat mult de vorba. Ne intalnim cate putin, ne salutam de departe, ne vedem cu bucurie ca fiecare suntem la locul nostru de munca din campul Evangheliei si mergem mai departe. Cand va suna incetarea lucrului si cand Domnul va spune: Veniti acasa! , atunci vom avea vreme sa ne bucuram mai mult impreuna. Acum [suntem] ca niste lucratori harnici cand se apropie seara si ni-s snopii nestransi, si...