Da-mi, Doamne, iarasi starea din dragostea dintai,ca nu-s comori mai scumpe in lume decat ea.

O, de stiam odata sa mor, dar sa ramaiin starea ei divina ce n-o mai pot avea Privesc spre inaltimea de unde am cazutsi inima se strange ca de-un tepus amar; cu cate lacrimi, Doamne, mi-as plange ce-am facut,de-as sti ca []Da-mi, Doamne, iarasi starea din dragostea dintai,ca nu-s comori mai scumpe in lume decat ea.

O, de stiam odata sa mor, dar sa ramaiin starea ei divina ce n-o mai pot aveaPrivesc spre inaltimea de unde am cazutsi inima se strange ca de-un tepus amar; cu cate lacrimi, Doamne, mi-as plange ce-am facut,de-as sti ca pot odata s-ajung acolo iar!Spre poala Crucii Tale ma tarai, scump Iisus,cu ultima nadejde al celui muribund;priveste-ma-n ce stare pacatul m-a adussi nu lasa, Iisuse, sa cad si mai afund.

Desprinde- i mana, Doamne, din cuiul ruginitsi strange-ma la Sanul Iubirii Tale iar,caci numai cu-al Tau Sange mai pot fi curatit,nimic nu-i alta-n stare sa-mi stinga-al meu amar.

Ridica-ma, Iisuse, la starea cea dintaicare-o aveam cu Tine nainte de-a cadea,caci hotarat sunt astazi sa mor, dar sa ramainedespartit de Tine si de iubirea mea!TRAIAN DORZ din Cantarile Caintei , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014