12. Nimeni n a fost scutit de suparari si oricine a iubit adevarat a avut sa guste uneori si amaraciunea lacrimilor, durerea de a vedea cum chiar ochii cei pe care ii iubeste mai mult se uita cu suparare la el si isi feresc cu durere privirile de ale lui. Dar ce fericire cand norii []12. Nimeni n a fost scutit de suparari si oricine a iubit adevarat a avut sa guste uneori si amaraciunea lacrimilor, durerea de a vedea cum chiar ochii cei pe care ii iubeste mai mult se uita cu suparare la el si isi feresc cu durere privirile de ale lui.

Dar ce fericire cand norii se duc, iar luminile iubite se intorc din nou cu seninatate si caldura de unde plecasera!13. Sufletul meu si fiul meu, tu nu lasa sa apuna niciodata soarele peste supararea ta cu Domnul tau si cu fratii tai.

Vino cu lacrimi la El si la ei si spala ti vina ta cu marturisiri fierbinti si cu innoiri ale hotararilor si legamintelor tale sfinte cu Elsi cu ei.14. Fa totul sa ajungi iarasi la dulcea pace cu Hristos, cand bagi de seama ca ai pierdut o.

Fa totul ca supararea Lui sa treaca, indepartata de pocainta si de iubirea ta calda si dulce.

Nu ti gasi pace inimii tale si nu da odihna ochilor tai pana cand nu vei primi incredintarea iertarii si pacii Lui.

Pasunile dulci / Traian Dorz. Sibiu: Oastea Domnului, 2006