Mantuitorul cade sub greutatea Crucii Pe langa greutatea Crucii, Mantuitorul mai era slabit si de ranele, de loviturile, de bataile ce cazusera asupra lui in curtea lui Caiafa si Pilat. Sudori reci amestecate cu sange picurau din fruntea Lui. Puterile I Se topeau. Dupa ce inainta putin pe drumul Crucii, Mantuitorul cazu jos la pamant. []Mantuitorul cade sub greutatea Crucii Pe langa greutatea Crucii, Mantuitorul mai era slabit si de ranele, de loviturile, de bataile ce cazusera asupra lui in curtea lui Caiafa si Pilat.

Sudori reci amestecate cu sange picurau din fruntea Lui. Puterile I Se topeau. Dupa ce inainta putin pe drumul Crucii, Mantuitorul cazu jos la pamant.

Soldatii incepura a-L lovi cumplit, dar dupa ce vazura ca nu se poate ridica Singur, il ajutara sa Se ridice si Ii pusera din nou Crucea pe umeri.

Locul acesta este al treilea popas a treia statiune din drumul Crucii (Via Dolorosa). Pe acest loc e azi o biserica armeana.

Pe locul unde Mantuitorul a cazut doborat de greutatea Crucii si a loviturilor, e azi un stalp de piatra sfaramata. Ingenunchez si imbratisand piatra sfanta incep sa ma rog cu lacrimi fierbinti.

Iarta-ma, Mantuitorule Bune, caci si eu Te-am lovit cu faradelegile mele. Ai cazut sub greutatea pacatelor si faradelegilor mele. Marire indelung-rabdarii Tale, Doamne, marire ie!Parintele Iosif Trifa din volumul Pe urmele Mantuitorului