Simon Cirineanul ajuta Mantuitorului sa- i duca Crucea Sa mergem mai departe pe drumul Crucii, pe drumul vietii si mantuirii noastre sufletesti. Slabit de batai, de rane si de dureri, Mantuitorul abia inainteaza sub greutatea Crucii si sub povara pacatelor noastre. De la locul unde Mantuitorul S-a intalnit cu Maica Sfanta, incepea urcus mai mare. Mantuitorul []Simon Cirineanul ajuta Mantuitorului sa- i duca CruceaSa mergem mai departe pe drumul Crucii, pe drumul vietii si mantuirii noastre sufletesti. Slabit de batai, de rane si de dureri, Mantuitorul abia inainteaza sub greutatea Crucii si sub povara pacatelor noastre. De la locul unde Mantuitorul S-a intalnit cu Maica Sfanta, incepea urcus mai mare. Mantuitorul abia putu face cativa pasi pe treptele acestui urcus si cazu din nou sub greutatea Crucii. Ostasii il lovira din nou, dar vazand ca bataia nimic nu mai poate ajuta, silira pe un oarecare Simon Cirineanul, care se intorcea de la camp, sa-I ajute Mantuitorului a- i duce Crucea. i au silit pe un oarecare Simon Cirineanul, care trecea venind din tarina, ca sa duca Crucea Lui (Marcu 15,21).

Despre acest Simon evangheliile spun ca era tatal lui Alexandru si al lui Ruf (Marcu 15,21). Fiii sai cunosteau evangheliile si primisera pe Mantuitorul, insa Simon, tatal lor, inca nu. Acesta fu pentru el, si mai ales pentru sufletul lui, un bun prilej de a-L cunoaste pe Mantuitorul. Greutatea Crucii i-a fost spre mantuire sufleteasca lui Simon, caci vazu linistea si rabdarea Mantuitorului, auzi cuvintele Lui de pe Cruce, vazu minunea ce se intampla la moartea Lui si se intoarse acasa marturisind pe Iisus, Fiul lui Dumnezeu.

Am ingenuncheat si m-am rugat pe acest loc, aducandu-mi aminte ca si eu eram odata un Simon care nu cunostea pe Mantuitorul. Insa Domnul nu m-a...