i acum, dupa aceasta oprire la locul unde Mantui torul a profetit sfarsitul veacurilor, vom merge mai departe cu insemnarile calatoriei pe urmele Mantui torului. Sosind Ziua Azimilor Joia cea Mare in care trebuia sa se jertfeasca Pastile, Mantuitorul a trimis pe Petru si Ioan sa pregateasca Pastile la un om care le va iesi [] i acum, dupa aceasta oprire la locul unde Mantui torul a profetit sfarsitul veacurilor, vom merge mai departe cu insemnarile calatoriei pe urmele Mantui torului.

Sosind Ziua Azimilor Joia cea Mare in care trebuia sa se jertfeasca Pastile, Mantuitorul a trimis pe Petru si Ioan sa pregateasca Pastile la un om care le va iesi inainte, ducand un ulcior de apa. Acel om a zis Iisus va va arata voua un foisor mare, asternut; acolo sa gatiti Pastile. i mergand ei au aflat precum le zisese si au gatit Pastile (Luca 22,7-20).

Cladirea in care s-a tinut aceasta praznuire a Pas tilor, care pentru noi este Cina cea de Taina, se pastrea za pana in ziua de azi. E in afara de zidurile de azi ale Ierusalimului, in partea de sud. Poate si din aceasta pricina a fost mai crutata de urgia vremilor. Cladirea aceasta azi e o biserica (moscheie) musulmana si numai cu invoirea arabilor musulmani poti intra in ea. Dam la pagina 141 fotografia acestei cladiri, asa cum se afla in zilele noastre. Inlauntrul acestei cladiri, in data cum intri, se afla foisorul in care s-a tinut Cina cea de Taina. E o incapere mare si inalta, avand cateva columne ce se prelungesc sus in niste boltituri si arcuri. E o iricapere goala, rece si neimpodobita^asa cum sunt cele mai multe moschei musulmane. Dam mai jos si fotografia acestui foisor. E de insemnat ca tot in aceas ta cladire se spune ca ar fi si mormantul lui David. In imaginea cu foisorul se vede o usa in fund cu niste trepte in fata ei. Pe aceasta usa intrand intr-o alta incapere, musulmanii arata un alt mormant acoperit cu matase verde despre care spun ca e mormantul lui David. Se aude insa ca adevaratul mormant ar fi jos in temelia cladirii.

Dupa ce apostolii facusera toate pregatirile pentru Cina, Mantuitorul Se puse la masa impreuna cu apos tolii si luand cuvantul incepu:...