Deci iarasi le-a vorbit Iisus zicand: Eu sunt Lumina lumii; cel ce Imi urmeaza Mie nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii. De aceea fariseii I-au zis: Tu marturisesti despre Tine Insuti; marturia Ta nu este adevarata (Ioan 8, 12-13). Cand Domnul Iisus mergea din cetate in cetate si vindeca pe ologi, []Deci iarasi le-a vorbit Iisus zicand: Eu sunt Lumina lumii; cel ce Imi urmeaza Mie nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii. De aceea fariseii I-au zis: Tu marturisesti despre Tine Insuti; marturia Ta nu este adevarata (Ioan 8, 12-13).

Cand Domnul Iisus mergea din cetate in cetate si vindeca pe ologi, schiopi, orbi si leprosi, le dovedea ca El este Lumina lumii, dar fariseilor si carturarilor nu le placeau aceste lucruri. Ei, care se credeau mari cunoscatori ai Legii, nu L-au primit pe Domnul Iisus. De ce nu L-au primit? Pentru ca traiau in pacat; pacatul nu te lasa sa vezi lumina lui Hristos. De ce, azi, atata lume nu Il primeste pe Domnul Iisus? Pentru ca traieste in pacat Constiinta acestor oameni a adormit si nu le mai spune nimic.

Un singur lucru il desparte pe om de Dumnezeu: pacatul; de orice fel sau forma ar fi el. Pacatul sapa in fiinta omului si il goleste de toata bucuria, nobletea si lumina lui Hristos! Iata de ce a trebuit sa moara Hristos pe Cruce pentru pacatele noastre! Domnul Iisus Hristos a platit cel mai mare pret pentru mantuirea noastra, a intregii omeniri pana la sfarsitul veacurilor!Ce bucurie sfanta si ce mangaiere este, pentru noi, Invierea Domnului! Daca am muri si ne-am rastigni impreuna cu Hristos, am si invia impreuna cu El. Doar atunci simti bucuria Invierii si crezi puternic in adevarul Invierii!Iata ce a facut Domnul Iisus pentru noi! Cata pace, cata bucurie, cata lumina, cata fericire ne-a adus noua scumpul nostru Mantuitor! Cum sa nu-L iubim? Cum sa nu Il urmam? Cum sa nu Il marturisim?Sa strigam cu totii strigarea cea mai minunata, cea mai fericita, cea mai frumoasa: Hristos a inviat cu...