11. Strigatul in rugaciune inseamna o vointa si o dorinta puternica si staruitoare pe care inima omului o infatiseaza lui Dumnezeu. Este rugaciunea care lupta puternic sa-L faca pe Dumnezeu sa o accepte si sa o implineasca intocmai si grabnic. 12. In focul unei mari iubiri, sau al unei mari disperari, sau al unei mari []11. Strigatul in rugaciune inseamna o vointa si o dorinta puternica si staruitoare pe care inima omului o infatiseaza lui Dumnezeu.

Este rugaciunea care lupta puternic sa-L faca pe Dumnezeu sa o acceptesi sa o implineascaintocmaisi grabnic.12. In focul unei mari iubiri,sau al unei mari disperari,sau al unei mari nebunii,sau al unei pofte stapanitoare,sau al unei lacomii puternice,inima omului, nemaiputand trai fara o fiinta sau fara un lucru,striga,arde,cere!13. In ceasul unei grele primejdii, ingaduita tot prin voia lui Dumnezeu, caci nici o intamplare nu vine intamplator inima omului slaba si fara incredere in lucrarea lui Dumnezeu tremura si se frange.

Atunci striga zi si noapte inaintea lui Dumnezeu pana cand vine o izbavire:ori prin viata, ori prin moarte.14. O, de cate ori insa strigatele rugaciunii staruitoare care biruie, smulgand de la Dumnezeu implinirea cererii lor,au drept urmare cu totul altceva decat se gandise inainte!Cand rugaciunea cuiva este prea indelungata si prea staruitoare in ceea ce urmareste,rareori aduce un folos adevarat celui care o face.15. Dumnezeu oranduieste toate lucrurile spre binele omului inainte de a se ruga el.

Dar omul, uneori strigand mereu inaintea lui Dumnezeu, a fortat modificarea bunei oranduiri, intorcand lucrurile spre nenorocirea sa.

Pe urma vede omul ce bine ar fi fost daca n-ar fi primit ceea ce ceruse.

Dar e prea tarziu.16. Ce minunata pilda de totala incredere in inteleapta oranduire a tuturor...