Salam de biscuiti, reteta cu ricotta si caramelSalam de biscuiti, reteta cu ricotta si caramelSe face pasta de biscuiti din biscuitii triturati, 100 g zahar, cacao, esenta de rom si untul si se intinde stratul de pasta de biscuiti pe pelicula transparente .

Apoi se amesteca ricotta cu 100 g zahar . Se imparte in mod egal in 3 farfurii.

Se prepara 100 g nuca de cocos rosie si 100 g de nuca de cocos verde, iar restul de 100 g nuca de cocos trebuie sa ramana alba.

Cele trei culori de nuca de cocos de amesteca cu ricotta cu fiecare cantitate separat, ca sa se obtina ricotta in 3 culori.

Cele trei culori de crema de ricotta se pune peste stratul de pasta de biscuiti in felul urmator cum se vede la fotorosu, alb, verde.

Apoi se ruleaza incet cu ajutorul peliculei transparente, apoi se ruleaza in forma de de melc si de da la frigider ca sa se intareasca.

Cand este intarita se pune glazura de caramel deasupra si se reda la frigider pana ziua urmatoare cand se poate taia.

Pofta buna!