Simpla, ieftina si buna!Fasolele se aleg de impuritati, se spala in mai multe ape reci si se lasa la inmuiat peste noapte (folositi un vas incapator pentru ca fasolele se vor umfla dar si cantitatea de apa trebuie sa fie suficient de mare).

A doua zi o scurgem de apa si o clatim din nou de mai multe ori, dupa care o punem la fiert in apa calduta. Dupa primul clocot se schimba apa (dar si dupa al doilea), dupa care umplem din nou vasul cu apa fierbinte (2 litri de apa) si dam la fiert pentru aproximativ 30-40 minute, pana cand fasolea este frageda. La jumatatea timpului de fiert adaugam zarzavatul.

Separat, calim legumele. Dupa ce s-au patruns bine adaugam sucul de rosii.

Cand fasolele sunt aproape gata (bobul este fiert dar intreg) adaugam legumele calite. Amestecam, punem crenguta de cimbru, potrivim gustul de sare si piper si adaugam pastele. Continuam fierberea (7-10 minute), pana cand pastele sunt fierte al dente.

Servim mancarea calda, cu carnaciori, muraturi, parmezan ras, stropita cu ulei.