De ce o reteta roz?Pentru campania de preventie impotriva cancerului de san.

Din 1985, luna octombrie este colorata roz:, este luna de informare si prevenire a cancerului mamar. Aceasta boala grava este frecventa la femeile in varsta de peste 50 de ani, insa nici restul nu sunt pe deplin ferite de pericol.

Pune-ti sanatatea pe primul loc si fa un control de rutina pentru a te asigura ca nu ai niciun fel de problema. In plus, fii solidara cu milioanele de femei din lume care sufera de aceasta afectiune si implica-te in campaniile de preventie a cancerului mamar.

M-am inspirat de la o reteta frantuzeasca - vezi aiciPastele de casa cu sfecla rosie sunt o premiera si pentru mine - resultatul este foarte bun si original.

Nu este insa chiar usor de facut, trebuie sa fainam bine aluatul caci este foarte lipicios.

Pregatiti Tagliatelle:Dati sfecla pe razatoarea cea mica.

Se pun toate ingredientele in vasul Kitchenaid, se amesteca la viteza 2.

Cand aluatul incepe sa se formeze schimbam ustensila si petrim 5-8 minute.

Daca este nevoie adaugam un pic de faina (30-50 grame).

Scoatem aluatul, il filmam si-l punem la rece pentru 1 ora.

Fainam bine suprafata de lucru si framantam aluatul un pic. Impartim aluatul in 3.

Fainam si incepem sa-l introducem in aparatul de paste -pozitia 1.

Foaia obtinuta o fainam, o impaturim in 4 si o introducem din nou. Repetam operatia.

Cand avem o foaie neteda schimbam la pozitia 2, o trecem prin aparat, apoi punem pozitia 3.......pana la 4.

Fainam foaia de fiecare data.

Punem foaia subtire obtinuta pe un prosop curat.

Repetam procedura cu tot aluatul.

Schimbam modulul, punem cel pentru tagliatelle.

Trecem benzile prin modul si taiem foile in tagliatelle.

Le punem la uscat bine separate pe un prosop curat.

Presaram faina deasupra.

Pregatiti sosul:Dati sfecla pe razatoarea cea mica.

Intr-o cratita punem ricotta, sfecla si smantana.

Adaugam sare si piper si amestecam bine pana cand amestecul devine cremos.

Daca este prea gros adaugati un pic de lapte. Puneti la fiert tagliatellele in multa apa clocotita cu sare.

Se toarna un pic de ulei pentru a preveni lipirea lor.

Gatiti timp de 3-4 minute sau pana cand pastele se ridica bine la suprafata. Scurgeti pastele, puneti in farfurie, se pune deasupra sosul, se amesteca. Se decoreaza cu seminte de mac si se serveste imediat.

Pofta buna !!!!trebuie sa fainam bine aluatul caci este foarte lipicios.