Imi propusesem de la sfarsitul anului trecut sa ajung la reteta nr. 200, dar nu prea mi-a ingaduit timpul liber sa scriu.

Mai tarziu, dar cu voie buna am reusit totusi.

Mai intai preparam blatul.

Punem laptele si melasa intr-o craticioara la foc si amestecam pana melasa se topeste bine. Dam craticioara jos si lasam sa se raceasca. Masuram ingredientele uscate si le cernem intr-un castron. Amestecam usor. Intr-un vas adancit mixam bine ouale, uleiul, iaurtul, romull si laptele cu melasa. Adaugam ingredientele umede peste cele uscate si amestecam bine compozitia. Turnam compozitia cat mai egal in 3 forme de tort identice tapetate cu hartie de copt. (daca nu avem trei coacem pe rand in aceeasi forma).

Coacem blaturile la 180 de grade aprox 20-25 de minute. Pentru crema punem ciocolata intr-un castron la bain marie si amestecam pana se topeste, apoi o lasam sa se raceasca. Mixam bine untul la temperatura camerei, apoi adaugam crema de branza scursa, romul si ciocolata topita. Punem zaharul pudra(mai mult sau mai putin) in functie de cat de dulce ne dorim crema. Batem frisca bine si o adaugam la crema. Montam tortul alternand blaturile cu straturi de crema. Ornam cu crema de branza sau dupa preferinte. Dam tortul de rece pana in momentul servirii.