O ciorba specifica si de nelipsit in familia mea, iarna, cand gerul si viscolul, bate la geamuri. Bogata si satioasa, pe gustul Zmeilor casei. Spor si pofta buna!Zarzavaturile se curata, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei si apa, intr-o oala de cca. 5000 ml., impreuna cu bucatele de carne, cca. 10 minute la foc mic. Carnea afumata se pune la fiert intr-un vas incapator cu apa rece, cca. 30 de minute, dupa primul clocot, la foc mediu. Apoi se scoate din apa care a fiert se portioneaza si se adauga la amestecul de zarzavaturi si varza, lasandu-se la fiert la foc mic cca. 30 de minute semiacoperit.

Intre timp cele doua feluri de carne se dau prin masina de tocat, ceapa curatata si tocata marunt se caleste cu putin ulei si apa, apoi se adauga orezul, se asezoneaza de sare, piper si boia. Amestecul obtinut din ceapa si orez, se adauga la carnea tocata, amestecandu-se pana ce se inglobeaza cele doua compozitii, iar pentru siguranta se adauga un ou si se framanta bine pana ce se obtine un amestec omogen. Perisoarele se adauga la fiert impreuna cu cartofii cubulete, dupa ce s-a verificat ca cele doua feluri de carne sa fie fierte, lasandu-se la fiert cca. 15 minute, la foc minim. Intre timp zeama de varza se da in clocot separate si se adauga dupa ce toate ingredientele s-au fiert, lasandu-se inca 10 minute la fiert, dupa primul clocot.

Se serveste fierbinte cu ardei iuti sau smantana dupa gustul fiecaruia. Pofta buna!